Nå er Skarpnord forbi Tutta på verdensrankingen

Norges høyest rankede kvinnelige golfspiller heter ikke lenger Suzann Pettersen. Marianne Skarpnord gjorde et ordentlig byks oppover verdensrankingen etter søndagens etterlengtede seier i Australia.

Publisert

Nesten samtidig som at Suzann Pettersen har sådd tvil rundt sitt eget comeback og pakket vekk golfkøllene på ubestemt tid, er Marianne Skarpnord i sitt livs form om dagen.

Etter å ha startet sesongen med en seier og en andreplass på europatouren, seier på den australske touren og en 11.-plass på LPGA-touren leverer Skarpnord golf helt på høyde med gjennombruddssesongen i 2009.

Nå har hun klatret forbi Suzann Pettersen på verdensrankingen for første gang.

Da Rolex Rankings ble oppdatert mandag ettermiddag, gjorde Skarpnord et sprang på 83 plasser oppover listen til 136.-plass. Det er hele 256 plasser over der hun startet året, og hennes beste plassering på tre år.

Samtidig fortsetter Suzann Pettersen å dale nedover listen, og det er ikke så rart med tanke på at det er godt over et år siden hun spilte sin forrige turnering. Den tidligere verdenstoeren er nå nummer 197 i verden.

View this post on Instagram                   That feeling when you win @mskarpnord 🏆 #handsintheair @letgolf #AUSLadiesClassic A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Feb 24, 2019 at 12:45am PST

Marianne Skarpnord holder nå stø kurs mot en OL-plass i Tokyo neste år. Kriteriet for å kvalifisere seg dit er cirka topp-300 i verden når uttaket skal gjøres i juli 2020. Tonje Daffinrud begynner også å nærme seg denne grensen. I løpet av sesongens første uker har hun klatret fra 436.- til 369.-plass i verden.

For øyeblikket er det ni norske damer og fem herrer blant de 1000 beste på de respektive verdensrankingene. Det er imidlertid nærliggende å anta at også Espen Kofstad vil klatre til topp-1000 i løpet av sesongen etter å ha tilbragt de siste par sesongene på sidelinjen med diverse skader.

Blant herrene er det Aksel K. Olsen som er vår beste spiller på 374.-plass, mens det på amatørsiden er Viktor Hovland (4.-plass) og Karoline Stormo (47.-plass) som er våre beste spillere.

Hovland kommer til å klatre tilbake til 3.-plass neste gang listen oppdateres etter collegeseieren hans forrige uke, mens Stormo klatret stort etter hennes collegeseier for to uker siden. Hennes 47.-plass er den beste plasseringen for en norsk amatør på damesiden siden Tonje Daffinruds 33.-plass i 2014.

– – –

De beste norske damene på verdensrankingen

136. Marianne Skarpnord

197. Suzann Pettersen

369. Tonje Daffinrud

409. Marita Engzelius

575. Karoline Lund

659. Celine Borge

863. Caroline Martens

958. Stina Resen

960. Madelene Stavnar

– – –

De beste norske herrene på verdensrankingen

374. Aksel K. Olsen

611. Kristian Krogh Johannessen

613. Eirik Tage Johansen

764. Jarand Ekeland ARnøy

998. Kristoffer Reitan

Powered by Labrador CMS