Klokken 12.30 tirsdag annonserte Europas kaptein, Carin Koch hvilke fire spillere hun har valgt ut som kaptein. Valget falt på veteranen Catriona Matthew, Caroline Masson, Karine Icher, og Caroline Hedwall.

Hedwall blir Solheim Cups lavest rankede spiller, og har ikke vunnet en turnering siden 2012. Koch valgte nok Hedwall på bakgrunn av prestasjonene hennes i Solheim Cup i Denver i 2013, da hun ble den første spilleren i Solheim Cup-historien som vant alle fem matcher i samme turnering.

Hele det europeiske laget for Tyskland neste måned ser slik ut:

(Verdensranking i parentes)

Suzann Pettersen, Norge (7)

Sandra Gal, Tyskland (43)

Carlota Ciganda. Spania (52)

Charley Hull, England (45)

Azahara Munoz, Spania (23)

Gwladys Nocera, Frankrike (63)

Anna Nordqvist, Sverige (10)

Melissa Reid, England (77)

Catriona Matthew, Skottland (53)

Caroline Masson, Tyskland (71)

Karine Icher, Frankrike (57)

Caroline Hedwall, Sverige (107)

– Jeg er svært overrasket over at Hedwall ble tatt ut. Hun har spilt dårlig i hele år, men hennes 5-0 fra forrige Solheim veide nok tungt, sier LPGA-caddie Andreas Thorp til Norsk Golf.

2013-utgaven av Solheim Cup markerte ikke bare første gang Europa vant på amerikansk jord, men også første gang Europa forsvarte trofeet. Med seiersmarginen 18-10 sørget de også for tidenes utklassingsseier.

Det er imidlertid få som regner med at det samme skal skje i år. Summerer man verdensrankingen til alle de europeiske spillerne, ligger de hele 312 plasser bak USA (608 kontra 296).

USA-kaptein Juli Inkster annonserte mandag kveld sine to valg for Tyskland neste måned: Paula Creamer og Brittany Lang.  Troppen består nå av følgende spillere:

(Verdensranking i parentes)

Stacy Lewis (3)

Lexi Thompson (8)

Cristie Kerr (14)

Michelle Wie (20)

Brittany Lincicome (13)

Morgan Pressel (24)

Angela Stanford (33)

Gerina Piller (38)

Alison Lee (29)

Lizette Salas (32)

Paula Creamer (40)

Brittany Lang (42)

– Jeg er ikke overrasket over at Creamer fikk plass, men det er et stort svakhetstegn. Hun har spilt elendig de siste månedene. Skjøt over 80 slag på fredag. Synes Ernst og Korda er mye bedre golfspillere. Bra for Europa at Creamer spiller, hun har fått juling i de to siste singelmatchene, sier Andreas Thorp til Norsk Golf.

Turneringen spilles på Golf Club St. Leon-Rot fra 18. til 20. september.