For en måned siden kunne Luke Donald ha klatret til topps på verdensrankingen, om han bare hadde vunnet omspillet i The Heritage mot Brandt Snedeker. Det gjorde han ikke.

Denne helgen hadde Donald en ny mulighet. Han spilte seg fram til finalen av Volvo World Match Play Champioship, etter gnistrende spill der han blant andre slo ut Martin Kaymer i suveren stil. Alt han trengte å gjøre, var å fortsette i samme stil mot Ian Poulter. Men det klarte han ikke. Og det visste Poulter å ta vare på.

Han vant 2&1 etter stødig spill hele veien igjennom, og dermed må Donald igjen vente på å kunne kalle seg verdens beste golfspiller.

– Det var skuffende. Jeg mistet litt energi og tok ikke vare på mulighetene mine, forklarte han etterpå.

Det er sikkert og visst. Han misset en kort og enkel birdieputt på det 15. hullet, noe som ville ha brakt kampen tilbake til all square. Isteden kunne Poulter på det nærmeste avgjøre kampen på hullet etter, da han satte et nydelig innspill til innenfor en meter av koppen.

Mens Donald var skuffet etterpå, var Poulter i motsatt ende av skalaen. Hans sønn Luke fylte sju år søndag, og det var en perfekt måte å feire på.

– Jeg klarte endelig å senke noen putter. Jeg har vært frustrert i noen måneder, og du er nødt til å senke putter for å vinne.

Luke Donald får nye muligheter til å overta førsteplassen på verdensrankingen fra Lee Westwood denne uken, da BMW PGA Championship går av stabelen på Wentworth.

Kilde: golf365.com