Norsk Golf skrev tidligere denne uken om Norges Golfforbund, som har hatt en delegasjon på plass i Denver under Solheim Cup.

 

De har vært til stede for å samle bakgrunnskunnskap om turneringen før en eventuell norsk søknad legges frem for tinget i november, og presenterte lørdag sine planer for Ladies European Tour-styret.

 

– Vi hadde et møte med styret i går for å fortelle dem om vår intensjon. Det var ikke snakk om noen formelle beslutninger på møtet. Vi var på jakt etter å gå gjennom forutsetningene som ligger til grunn for at vi skal kunne søke, sa golfpresident Finn H. Andreassen til Norsk Golf på telefon fra Colorado, kort tid før damene tok fatt på de avsluttende singlerundene.

 

 

Vil vise mer av Norge

 

Landet som skal arrangere Solheim Cup forplikter seg også til å arrangere Junior Solheim Cup tidligere i uken. NGF luftet tanken om å arrangere juniormesterskapet på en annen kant av landet.

 

– Et av spørsmålene vi hadde til styret var om det var tenkbart å arrangere juniorturneringen for eksempel i Bergen eller Lofoten. Vi ønsker å vise frem så mye som mulig av Norge. De ga oss ikke noe svar, men primært ønsker de alt samlet på et sted. Vi skal uansett sjekke om det er mulig å få til, sier Andreassen til Norsk Golf.

 

Ladies European Tour-styret løftet også på lokket om hvem Norge må konkurrere mot, dersom golftinget gir grønt lys for en norsk søknad.

 

– Vi vet at Nederland søker, men det kommer til å bli en del flere enn dem. Det er en prosess som er mer forsinket enn vi trodde. LET kommer ikke til å ta noen avgjørelse før etter arrangementet i Tyskland i 2015.

 

 

Hard konkurranse

 

Administrerende direktør i Ladies European Tour, Ivan Khodabakhsh sier i et intervju med TV2 at Norge kan vente tøff konkurranse:

 

– Vi har mottatt en rekke henvendelser. Solheim Cup begynner å bli en stor merkevare, og det kommer til å bli tøff konkurranse. Det vi ser her er et fantastisk arrangement, og vi håper at det kommer til å bli bedre og bedre de kommende turneringene. For oss er målet at Solheim Cup vil øke interessen for kvinnegolf, forklarer Khodabakhsh.

 

Han understreker at det er et problem at NGF ikke arrangerer noen andre Ladies European Tour-turneringer, en problemstilling golfpresidenten også er klar over.

 

– Hvis vi får tilsagn på Solheim Cup betyr det at vi også skal arrangere LET-turneringer både i årene i forkant, og etterkant, av 2019, sier han til TV2.

 

Oslo, Larvik, Miklagard- og Losby Golfklubb har sagt seg villige til å arrangere Solheim Cup om seks år. Det stilles strenge krav til både anlegg, fasiliteter og infrastruktur rundt mesterskapet. Andreassen sier han ennå ikke kan si noe om hvor langt unna de norske banene er å kunne være vertskap for et mesterskap av denne størrelsen.

 

– Vi har ikke gått inn i den prosessen ennå. Det ønsker vi å bruke ekstern konsulenthjelp til. Rent teknisk har vi vært gjennom det meste tidligere, og vi vet hva som kreves på papiret. Denne uken har vi sett mer på hva som finnes av inntektsmuligheter gjennom blant annet TV-rettigheter, merchandise, billetter også videre. På inntektssiden ser det veldig interessant ut, sier Andreassen til Norsk Golf.

 

Selv om NGF må skaffe til veie finansiering på et beløp mellom 40 og 45 millioner kroner til turneringen, er også inntjeningsmulighetene store. Da Irland hadde Solheim Cup i 2011 gikk arrangementet med et overskudd på hele 275 millioner kroner

 

NGF fikk også pratet med Solheim-familien. De stiller seg positive til en eventuell norsk søknad.

 

– De synes det er veldig interessant å få turneringen «hjem» til Norge, men det er Ladies European Tour som vil bestemme. For vår del er det den økonomiske biten og finansieringen som blir hovedutfordringen.

 

 

Gjenvalg hviler ikke på Solheim Cup

 

Solheim Cup 2019 har vært ett av Finn H. Andreassens hjertebarn siden han ble valg som golfpresident for snart to år siden. Lysten har ikke blitt noe mindre etter å ha fått oppleve steminingen på nært hold for første gang.

 

– Det kan du være sikker på. Dette er en fantastisk folkefest. Det er litt Holmenkollen-stemning over det hele. Dette ville vært et enormt boost for norsk golf, og vil bety enormt mye for rekrutteringen. Det sier også spillerne vi har pratet med. Vi møtte blant annet Tonje Daffinrud her borte. Hun sa at om noe slik kom til Norge ville det bety veldig mye for rekrutteringen innen jentegolfen.

 

– Dette har vært din kampsak i tiden som golfpresident. Hviler et eventuelt gjenvalg fra din side på om golftinget gir tommelen opp eller ned for Solheim Cup?

 

– Nei. Det ligger overhodet ingen personlig prestisje i dette. Men jeg synes det er en veldig god idé, og jeg vil at saken skal opp i tinget.

 

 

Hva er din mening om en norsk Solheim Cup-søknad? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

Relaterte saker

 

Les også: Oslo-OL kan avgjøre Solheim Cup-søknaden

 

Les også: Rognlien tror OL har positiv Solheim Cup-effekt
 

Les også: Tyskland får Solheim Cup. Norge neste?
 

Les også: Nyvalgt president vil ha Solheim Cup til Norge