Greg Norman har vært en av golfverdenens store snakkiser de siste månedene etter at han ble sjef for Saudi-Arabias nye golfliga «LIV Golf Invitational Series», som for tiden forsøker å lokke verdens største golfstjerner til sine åtte oppstartsturneringer i 2022 – foreløpig med begrenset hell.

Det var imidlertid en helt annen golflegende saudiene opprinnelig hadde forespeilet til Normans jobb.

Tidligere i år slapp nettsiden The Fire Pit Collective de oppsiktsvekkende sitatene fra Phil Mickelsons nye biografi, som resulterte i at han har tatt en pause fra golfen på ubestemt tid. Nå er nettsiden ute med et nytt scoop etter at Jack Nicklaus, tidenes mestvinnende golfspiller i majorsammenheng, har fortalt at han takket nei til ikke bare ett, men to tilbud fra saudiene om å bli sjef for deres nye liga.

– Jeg ble tilbudt litt i overkant av 100 millioner dollar av saudiene for å gjøre en jobb tilsvarende den Greg Norman gjør. Jeg takket nei. Én gang verbalt, og én gang skriftlig. Jeg fortalte at jeg måtte bli med PGA-touren. Jeg hjelpet med å starte opp PGA-touren, sier Nicklaus til Fire Pit Collective.

100 millioner dollar tilsvarer litt over 972 591 000 kroner i dagens valutakurs.

Selv om Nicklaus takket nei til jobben, er det verdt å nevne at han likevel har et forhold til saudiene gjennom sitt virke som golfbanearkitekt. Nicklaus jobber for tiden med å bygge en mesterskapsbane i Qiddiya, som ligger 40 minutter unna hovedstaden Riyadh. Den banen blir en viktig brikke i saudienes strategi om å gradvis bygge seg opp som en golfdestinasjon på samme måte som Dubai gjorde på 1990-tallet. 

Bakgrunn: Saudi-Arabia erobrer golfsporten: Dette bør du vite

(Artikkelen fortsetter under)

Jack Nicklaus designer for tiden en ny bane utenfor Saudi-Arabias hovedstad. (Foto: Nicklaus Designs)

Fowler: – Bra med konkurranse

Det er foreløpig uvisst hvilke spillere som kommer til å stille til start når den første LIV Golf Invitational Series-turneringen slår i gang i London 9. juni. Lee Westwood, Sergio Garcia og Robert Garrigus er tre navn som langt på vei er bekreftet klare, og det ligger også i kortene at Phil Mickelson kommer til å spille. Utover det ser det derimot ut til at det blir et B-preget startfelt som kommer til å konkurrere om gigantiske millionsummer.

Etter mandagens innspillsrunde før PGA Championship i Oklahoma innrømmet også Rickie Fowler at han vurderer et tilbud fra saudiene. Fowler er utvilsomt en av golfverdenens største stjerner, men har i løpet av de siste sesongene falt fra 4.- til 146.-plass på verdensrankingen.

– Jeg skal være helt ærlig med dere: ja, jeg har mottatt et tilbud. Jeg har ikke nødvendigvis tatt noen avgjørelse den ene veien eller den andre. Som jeg har nevnt tidligere: tror jeg fortsatt at PGA Tour er det beste stedet å spille? Ja. Men tror jeg den kan bli bedre? Ja, sa Fowler ifølge Golf Digest, før han fortsatte:

– Det er en interessant posisjon å være i. LIV Golf ville ikke dukket opp hvis de ikke så at det var en mulighet. Jeg har alltid sett på konkurranse som noe bra. Det er det som er drivkraften i sporten vår. Konkurranse gjør til syvende og sist folk bedre, enten det er i forretninger eller sport. Så det er definitivt interessant, fastlo Fowler.

PGA Tour annonserte nylig at de har avslått søknadene til alle PGA Tour-spillerne som ønsker å delta i den første LIV Golf-turneringen i London 9. juni, og det brygger nå opp til en heftig juridisk kamp mellom LIV Golf og PGA Tour.