Banen spilles på Pula GC i Son Servera GC fra 12. til 15. mai. Dette er andre uken på rad en Europatour-turnering har nordmenn i startfeltet. Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) var med i forrige ukes Open de Espana i Barcelona, men misset cuten etter svake åtte over par på sine to runder.

Johansen går torsdag ut i dagens tredje første ball, klokken 07.50, sammen med Damien McGrane (Irland) og Shaun Norris fra Sør-Afrika. Jan-Are Larsen (Miklagard GK) på sin side går ut kl. 12:20 sammen med engelskmannen Davis Stuart og iren Simon Thornton. 

 

Bagasjetrøbbel

Tage er for øyeblikket i Mallorca og spiller inn banen før turneringen slår i gang, men nordmannens start på uken har vært langt fra optimal.

– Bestemte meg for å reise til Mallorca på lørdag så jeg skulle få innspill på søndag også. Kommer til Mallorca uten golfkøller, finner ut idag at køllene dro fra Barcelona til Praha istedet for til Palma. Det var jo neste samme vei. Sammenlignbart med å reise fra Stavanger til Oslo og køllene reiste til Shetland, skrev han på sin hjemmeside søndag.

Etter mye frem og tilbake på mandagen ordnet det seg omsider til slutt. 

– Bagen kom ikke, så etter mange telefonsamtaler til lost and found så sa de at bagen skulle komme med kl.14.00-flyet. De skulle ringe når de fant den. Da jeg kom til golfbanen så var bagen der, de sa den hadde kommet med en av spillerbussene tidligere på dagen. Flott service fra en av spillerene eller en tilfeldig caddy. Ikke så bra jobbet av flyselskapet.

 

Emosjonelt farvel

En annen som er ventet å delta i turneringen er Jose Maria Olazabal. Olazabal skal i 2012 være kaptein for det europeiske Ryder Cup-laget, en rolle Colin Montgomerie som også er i ukens startfelt hadde da Europa vant turneringen i Wales i fjor høst. Olazabal var en av nylig avdøde Severiano Ballesteros nærmeste venner, og de to utgjorde tidenes mest suksessrike duo i lagturneringen. Det kommer nok til å bli en emosjonell turnering – sorte sløyfer skal knytes på toppen av hvert flagg på alle greenene som et tegn på respekt for den spanske legenden.

Iberdrola Open er kun den tredje Europatour-turneringen som blir arrangert på Mallorca. Tidligere ble Turespana Open Baleares (1988-1995) og Mallorca Classic (2003-2007) spilt her.