Ser man bort fra svensker og nordmenn var Kristoffer Broberg et uskrevet blad for de fleste inntil nylig. Broberg vakte oppsikt forrige helg, da han gjennom sin seier i Rolex Trophy sikret kortet til Europa-touren – etter bare fem turneringer på Challenge Tour. 

Brobergs form har vært så brennhet at flere har argumentert for at Europas Ryder Cup-kaptein Jose Maria Olazabal burde gamblet på ham – til tross for at han aldri har fått brynet seg mot spillerene på det høyeste nivået.

Brobergs gode venn Alexander Norén, som selv kvalifiserte seg til European Tour gjennom Challenge Tour i 2006, mener Broberg er en av tourens mest spennende tilskudd. Norén og Broberg er forøvrig klubbkamerater i Haninge GK i Stockholm.

– Kristoffer fortjener sin plass på Europa-touren fordi han spiller så utrolig bra. Jeg har kjent ham i lang tid fordi vi kommer fra den samme banen, og han trener så hardt – sikkert dobbelt så mye som jeg gjør! Da jeg hørte om hans tredje seier gikk jeg rett i trimrommet. Jegg kan ikke la ham slå meg, så jeg må trene virkelig hardt, sier Norén til europeantour.com

– Om han fortsetter i det samme sporet som han spiller nå er jeg sikker på at han kommer til å vinne. Han vet at han klarer det lett på Challenge Tour, og tro meg – det er en tøff tour å vinne på, fortsetter han.

Broberg får sin debut torsdag i Omega European Masters på Crans-sur-Sierre i Sveits. Norén gikk til topps i turneringen i 2009. Det var den første av hans tre titler så langt på Europa-touren.

– Denne banen er perfekt for ham. Han slår veldig rett, og er presis med wedgene sine, så jeg blir overhodet ikke overrasket om han kjemper i toppen denne uken også, konkluderer Norén.

Brobergs to andre seiere på Challenge Tour kom i Finnish Challenge i starten av august, og Norwegian Challenge på Byneset uken etter. Seieren i Trondheim var Brobergs tredje på norsk jord på bare ett år. Tidligere i år vant han Nordea Tour-turneringen på Miklagard, mens han i fjor knuste all motstand i Mørk Masters i Østfold.

På Norsk Golf sin Facebook-side spør vi om Broberg burde fått sjansen i Ryder Cup. Hva sier du?