Mariell Bruun tok den eneste ledige plassen i dameklassen med en fin runde på -1. Motstanden kom fra en enslig spiller, Julie Marie Skalleberg som endte på +12.

I herreklassen skulle 38 påmeldte kjempe om tre plasser. Mikkel Bjerch-Andresen, Simen Falck Larsen, Per Øyvind Saksberg Marriott og Geir Ottar Askvik spilte seg inn i mesterskapet. De to sistnevnte delte 3.plassen på par.

 

Det er jevnt i begge klasser og umulig å utpeke klare favoritter. Fana GKs Lars Mjeldheim Sandvoll har hatt en glimrende sesong med to seire, en 6.plass og en 3.plass i Norgescup. Eller blir det rutinen til Morten Hagen som seirer over ungdommelig pågangsmot? Spilleren fra Vestfold GK har også gjort sine saker bra i Norgescup med en seier og en 3.plass. Hagen er nummer to i Norgescup bak Mjeldheim Sandvoll.

118 spillere er påmeldt i herreklassen. Cut går ved de 48 beste og delte etter to runder.

 

Hos damene er det naturlig å nevne Sandra Nordaas. Drøbakgolferen har to seire og en 3.plass og leder Norgescup. Juniornorgesmester Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK kan være en utfordrer. EM-spiller Nicoline Engstrøm Skaug har vist bra form, og vi kan heller ikke utelukke at Marthe Wold klarer å snu formen og kjempe om seier.

 

Det er 38 påmeldte i dameklassen. Cut går ved 18 beste og delte etter to runder.

 

 

Det kan altså bli veldig jevnt i begge klasser og arrangørklubben Tyrifjord GK gjør sitt for at alle skal få så gode forhold som mulig.

 

– Spillerne er i fokus for oss. Alt vi gjør er med tanke på dette. Vi har 25 frivillige i arbeid og har brukt 30.000,- på overtid for å ta banen fra normale forhold for klubbspill til turneringsnivå, sier daglig leder Derek Crawford.

 

I Norge har vi kanskje ikke tradisjon for å være tilskuer når det spilles store turneringer. Det kan ha sammenheng med tilretteleggelse og at det ikke skjer noe spesielt annet enn selve turneringsspillet. Det prøver Tyrifjord GK å gjøre noe med.

 

– Vi har Callaway nærspillstasjoner. Vi kan friste tilskuerne med konkurranser i putting i pitching, alt sponset av Callaway. Dette foregår lørdag og søndag.

 

Å stenge banen for turneringer er ikke alltid like populært. Men det som bør være populært er den fantastiske tilstanden banen er i etter banemannskapets ekstrainnsats. 

 

– 30 minutter etter premieutdelingen søndag arrangerer vi Captain’s Fourball. Det er en åpen turnering som skal gi den gjennomsnittlige, norske golferen opplevelsen av å spille en NM bane under NM-forhold.

 

 

 

PRESSEMELDING FRA NORGES GOLFFORBUND OG TYRIFJORD GOLFKLUBB:

 

Norgesmesterskap i golf

 

Gjør opp om kongepokalen på Tyrifjord 31.juli til 3.august.

 

(Storøya, 30. juli 2014) 118 herrer og 39 damer skal i perioden 31.juli til 3.august kjempe om Norgesmestertittel og kongepokal i golf. Arrangementet finner sted på Tyrifjord Golfklubb som ligger på Storøya i Buskerud.

 

– Golfbanen er som alltid i meget god stand og bør innby til en god og spennende konkurranse, sier NM-ansvarlig og daglig leder ved Tyrifjord Golfklubb, Derek Crawford.

 

Norgesmesterskapet spilles som en slagspillturnering over fire dager der det spilles 18 hull hver dag. Mesterskapet arrangeres av Tyrifjord Golfklubb i regi av Norges Golfforbund. Regjerende mestere er Elias Bertheussen fra Trondheim GK, og Cesilie Hagen fra Drammen GK.

 

Arrangementet starter kl 08.00 alle dager, og vinnerne ventes å være klar ca kl 15:00 den 3.august.