Erik Compton, som blant annet var å se i TV2-programmet «Eventyrlige Nordmenn» har nemlig storspilt så langt, og på 17 under par deler han ledelsen med Bill Haas, Justin Thomas og Michael Putnam.

Compton, som har kjempet seg til en fast plass på PGA Tour´en etter flere hjertetransplantasjoner, har etter hvert blitt en slags yndling blant golffans i USA.

 

Det var en periode snakk om at Compton skulle representere Norge i OL i 2016, men til slutt kunngjorde han at han heller ville beholde muligheten til å representere USA i fremtiden. Dersom han hadde valgt å representere Norge i Rio, kunne han for eksempel ikke blitt tatt ut på det amerikanske Ryder Cup-laget, og Compton uttalte at dette var en avgjørende faktor i hans beslutning.

 

Om han planlegger å ta sin første seier på PGA Tour´en søndag ettermiddag, har han en krevende jobb foran seg. Hele 35 spillere er fem eller færre slag bak lederkvartetten, så turneringen er helt åpen før finalerunden.

 

Compton ser ut til å ta seierspresset med knusende ro.
– Jeg blir mer og mer komfortabel, og føler egentlig ikke at jeg har noe å bevise. Jeg ser uansett på hver dag som en velsignelse, sa han til pgatour.com

Matt Kuchar, som ledet etter to runder, falt litt tilbake med 71 på lørdagens runde. At veteranen vil gjøre seg gjeldende når det virkelig begynner å dra seg til må vi nok likevel regne med. Kuchar er fremdeles bare ett slag bak lederne, og deler femteplassen med blant andre Scott Pinckney, Knut Børsheims tidligere lagkamerat ved Arizona State University.

Phil Mickelson, som årsdebuterer denne uken, ligger seks slag bak teten og er sannsynligvis ute av seierskampen.