Challenge-touren er igjen tilbake i Norge, etter tre års fravær. Turneringen, som har fått navnet Norwegian Challenge, skal arrangeres 11.-14. august 2011.

– Når valget har falt på Hauger Golfklubb, var det ut fra en vurdering av klubbens meget brede arrangementserfaring, et anlegg som tilfredsstiller internasjonale krav, og viljen til å se arrangementet som en viktig del av å løfte golf i Norge, sier generalsekretær Geir Ove Berg i NGF.

Helgen 11. -14. august er for øvrig en helg uten andre store golfturneringer i Europa. Dermed bør det være gode muligheter for god internasjonal konkurranse for Marius Thorp, Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad og de andre norske toppspillerne.

 

Viktig for verdensranking og OL-satsing

For norske spillere med ambisjoner om OL-spill er challengetouren viktig av flere årsaker. En god plassering i en slik turnering gir nemlig muligheter for avansement på verdensrankingen, noe som åpner for spill på andre turneringer på høyere nivå. Den samme rankingen legges også til grunn for deltagelse i Rio-OL 2016.

– Norge ble juniorverdensmestere for lag første gang i 2006. Disse gutta er nå i starten av sin profesjonelle karriere, og da er challengetouren kanskje den viktigste turneringsserien om man vil klatre på verdensrankingen, sier sportssjef Frode Scheie i NGF som påpeker at nasjoner som Finland, Portugal og Belgia alle ville fått med sine spillere til OL gjennom resultatene fra fjorårets Challenge Tour.

En norsk challenge-turnering innebærer også at NGF kan bytte til seg plasser med andre arrangører av Challengetour. Det gir norske spillere som i utgangspunktet ikke er kvalifisert for spill på touren en mulighet til å spille flere turneringer på dette nivået.

 

Krevende arrangement

En challengetour innebærer et betydelig løft for Hauger Golfklubb, som er avhengig av rundt 100 personer i arrangementsstaben.Til gjengjeld kan klubben regne med økt status og betydelig markedsføring nasjonalt og internasjonalt.

– NGFs forespørsel ble styrebehandlet denne uken, og med de økonomiske rammer som man til slutt endte på, skal vi levere et arrangement både Challenge Tour og norsk golf kan være bekjent av, sier daglig leder Øivind Bjerkeli i Hauger Golfbane.

 

Om challengetouren

Challenge-touren er turneringsserien på andre nivå innenfor profesjonell golf i Europa. Turneringsserien som arrangeres av PGA European Tour, består av et tjuetalls turneringer i og utenfor Europa. De 20 beste spillerne totalt kvalifiserer seg for neste års europatour som er Europas svar på USAs PGA-tour. Den totale premiepengepotten i 2008 var på drøyt seks millioner euro.

I 2010 har spillere som Marius Thorp, Jan-Are Larsen, Peter Kaensche og Lars Petter Brovold deltatt i turneringer på challengetouren. Marius Thorp er klar for neste åres europatour som følge av å være blant de 20 beste på challengetouren forrige sesong.

 

Om Hauger golfbane

Hauger golfbane ligger på Slattum på Romerike nord for Oslo. Banen ligger sentralt plassert ved E6 og med bare 20 minutter til Oslo sentrum og 20 minutter til Gardermoen. Banen er kupert, utfordrende og spennende for golfere på alle nivåer. Hauger Golfklubb ble stiftet i 1988, åpnet sin bane i 1996, og har siden den gang arrangert en rekke store turneringer, blant annet nordisk mesterskap i 2005, flere Norgesmesterskap og senest i 2010 Norgesmesterskapet for juniorer. Kjente golfnavn som Seve Ballesteros, Ian Woosnam, Retief Goosen og Padraig Harrington har alle spilt banen. Hauger golfklubb har i dag 1200 medlemmer.