Spillerne er i gang med sine preparasjoner til den 142. utgaven av The Open Championship, hvor verdensener Tiger Woods spiller sin første turnering siden U.S. Open for en måned siden. Tiger har tilbragt de siste ukene på sidelinjen for å pleie en skadet albue, men sier han nå er klar til start.

 

Woods testet Muirfield både søndag og mandag, i ball med Dustin Johnson og Jason Day, og med selskap fra kjæresten Lindsey Vonn. Førsteinntrykket av banen er hardt og tørt.

 

– Banen spilles veldig mye raskere enn i 2002. Det er mye fart i disse fairwayene. Greenene er ikke veldig raske ennå, men jeg er sikker på at det vil de bli i løpet av uken. Det har vært tørt her nå, og banen er hard. Vi slår ballen langt i medvinden, sier Woods til espn.com.

 

Woods sa han slo et firerjern på 260 meter på det 8. hullet søndag. Tidligere har han vist at det er slike forhold han trives i. Alle hans tre The Open-seiere har vært på relativt harde baner, spesielt da han vant på Royal Liverpool i 2006. Da brukte han driver bare en gang hele uken, ettersom toerjernet ga mer enn nok lengde fra tee.

 

Tiger har en ny driver i bagen denne uken https://norskgolf.no/node/4951, men med tanke på hvor hard banen er blir det nok ikke mange ganger i løpet av de fire dagene den blir tatt i bruk.

 

– Det er slike forhold jeg håper på når jeg kommer over hit. Nå handler det om å få en følelse av hvor langt ballen ruller i med- og motvind før turneringen starter, sier Woods.

 

Hovedutfordringen er ikke hvor langt ballen flyr i luften, men hvordan den spretter når den lander.

 

– Det fantastiske med linksgolf er at det gir deg mange valgmuligheter på hvordan du ønsker å spille. Du kan ha tre spillere som slår fra samme sted og se tre totalt ulike slag. Man får se litt av alt. Det er fantastisk morsom golf. Noen kan slå en drive på 360 meter i medvinden, og så 220 meter i motvinden når de snur seg. Linksgolf passer spilleren som klarer å manipulere ballbanen, sier Padraig Harrington. Selv vant han The Open i 2007 og 2008.

 

I følge værmeldingen skal det varme og tørre været holde seg hele uken. Dermed ser spillerne ut til å slippe en reprise fra sist gang Muirfield var vertskap i 2002, da det på lørdagen kom et voldsomt uvær. Til tross for temperaturer ned i fire varmegrader og vind på 18 meter per sekund ble ikke spillet avblåst. Det resulterte i Tigers høyeste turneringsscore noensinne med 81 slag. Se tilbakeblikk fra runden under.

 

 

 

 

 

 

(Kilde: Sports Illustrated/golf.com)