Skifte av køller har vært fans og eksperters hovedfokus gjennom McIlroys første år hos Nike. Det spørs om ikke utenomsportslige hendelser også har satt sitt preget på en ung golfer.

 

Før 2013-sesongen signerte han avtale med Nike. Oakley hadde rett til å matche tilbudet fra eventuelle konkurrenter og beholde kontrakten med McIlroy. Conor Ridge hos Horizon Sports Management, som representerte ham på det aktuelle tidspunktet, står sentralt i saken da han hevder Oakley sa fra seg denne retten. Dette fortalte han Nike i forhandlingene. Nike var veldig klar på at de ikke ville gjøre noe hvis McIlroy ikke var i posisjon til å velge selv. Beskjeden fra Ridge var at McIlroy var fri til å signere. Det første søksmålet fra Oakley mot Nike og McIlroy baserer seg på at dette ikke var tilfelle. De fikk ikke benyttet seg av muligheten til å matche tilbudet. Alt bråket gjennom 2013 har bestått av endeløse advokathenvendelser for å grave fram mailer og papirer og finne ut hva som virkelig skjedde. McIlroy selv har vært rimelig lei av hele saken.

 

– Jeg har sett nok advokater til å fylle et helt liv.

 

For å rydde opp sparket han Ridge og Horizon. Heller ikke dette ble en ren og pen affære.

 

I november var saken mellom McIlroy og Oakley over. Partene kom med gjensidig skryt av hverandre og det gode forholdet de hadde hatt i kontraktsperioden. Det kommer ikke fram om nord-iren har betalt erstatning til Oakley.

 

Også Oakleys sak mot Nike endte i 2013. En domstol i California avviste saken.

 

Der kunne det hele vært over, men den nevnte affæren mellom McIlroy og Horizon/Ridge startet et nytt kapittel da vidunderbarnet saksøkte dem. Her holdes det ikke igjen i argumentasjon og skittkasting. McIlroy hevder kontrakten ble signert under uformelle omstendigheter på en julefest hos Horizon i desember 2011. Han viser også til at han var ung, uerfaren innen forretningslivet og ikke visste omfanget av det han signerte.

 

Kontrakten var virkelig gullkantet for selskapet. De fikk 40 millioner kroner i løpet av en periode på 18 måneder. Noen vil kanskje si at McIlroy bare er etterpåklok og ville ha hver krone selv. Han har tross alt ikke signert for ny agent, men startet sitt eget selskap – Rory McIlroy Inc. Selskapet skal drives av hans egen far og en gruppe utnevnt av ham. I søksmålspapirene hevder Horizon at den nyforlovede golferen tjener 300 millioner kroner i året på diverse sponsoravtaler og andre oppdrag.

 

Helt rent mel er det ikke i Horizons pose. De skal blant annet ha kjøpt en flybillett i McIlroys navn og overført den til en ansatt i selskapet. Donasjonen på 1 million kroner til UNICEF uten godkjennelse fra klienten blir nok ikke et problem på grunn av pengene, men misbruken av tillit. Disse pengene har senere blitt tilbakeført.

 

McIlroy saksøkte Horizon i oktober 2013 for å få tilbake over 50 millioner kroner. Saken kommer opp i oktober 2014 og blir møtt av et motsøksmål fra nettopp Horizon. Dato for rettsaken er valgt for å passe inn i McIlroys turneringsprogram. Nå spørs det hvordan dette påvirker ham i tiden fram mot det.

 

 

 

Kilder:
Belfast Telegraph
CBS Sports