Hjemmefavoritten hentet seg inn etter en dårlig 3.runde. Med 66 på søndag vant han med knapp margin på Scott Jamieson. Skotten hadde to slag å ta igjen før det siste, korte par 4 hullet. Han misset greenen på venstresiden og alt håp virket å være ute. Når chippen for eagle kun var 15 centimeter for kort hoppet nok sør-afrikanerens hjerte over noen slag. Det stod nemlig mer på spill for Oosthuizen enn kun turneringsseieren. Nærmere bestemt en gul gravemaskin.

 

Det ble spilt pro-am under Volvo Champions og premien var en Volvo V40. Som den gårdsgutten han er avtalte han med Volvo at han kunne bytte bilen mot en gravemaskin. Oosthuizens hjem i Sør-Afrika er en gård ved Mossel Bay der han også har startet et golfakademi. Det er bra for golfsporten at vinnere står fram som jordnære, vanlige mennesker som gir noe tilbake til lokalsamfunnet.

 

Spillerne hadde også sjansen til få med seg en Volvo EC55 gravemaskin på hull 15, 177 meter par 3. På hull 18 var premien enda mer spektakulær. En albatross på det korte par 4 hullet hadde gitt en Volvo FH lastebil! Sammenlignet med disse ble det ganske kjedelig med en V40 i premie på hull 12, et par 3 på 143 meter. Selv med alle disse mulighetene var Oosthuizen den eneste som kunne ta turen hjem i nytt kjøretøy etter turneringen. Det ble nok en lang tur.

 

Bortsett fra at han er gårdsgutt er det også en annen ting du kanskje ikke visste om Oosthuizen. Hans fulle navn er Lodewicus Theodorus Oosthuizen.