Trønderen var i praksis allerede ute av turneringen etter torsdagens helmørke åpningsrunde på ni over par, som blant annet inneholdt en nier på et av par 4-hullene. Med lite og spille for fredag måtte han over par for andre runde på rad.

 

Bertheussen gjorde fem bogeys og en birdie på vei til en 75-runde. Dermed endte han 13 over par sammenlagt, hele ti slag bak cutstreken.

 

Mens det i fjor gikk flere måneder før Bertheussen misset sin første cut på Asian Tour, har han nå misset årets to første.

 

Fillippinerne Angelo Que og Miguel Tabuena leder etter halvspilt turnering på syv under par.

 

 


 

 

Kvintuppel (!) bogey ødela for Bertheussen

 

En helmørk åpningsrunde på Solaire Open på Manila gjør at Elias Bertheussen høyst sannsynlig vil starte sin Asian Tour-sesong med sin andre strake missede cut.

 

– Banen er forholdsvis bred, bortsett fra et par hull som er så smale at man nesten får tildelt redningsvest på tee for å komme seg velberget mellom OB og vannhinder, skrev Elias Bertheussen på sin Facebook-profil onsdag, dagen før startskuddet gikk i Solaire Open på Manila.

 

Og velberget er nettopp ordet man ikke kan bruke for det trønderen opplevde på sitt fjerde hull for dagen torsdag.

 

Etter å ha åpnet runden med to par og en bogey, måtte Bertheussen bruke hele ni slag på det fjerde par 4-hullet. Dermed var runden ødelagt før den neste hadde rukket å begynne.

 

– Jeg skulle spille safe fra tee, og slo to baller lost med firerjern og tappet i for en nier. Mistet en smule momentum der kan du si, oppsummerer Bertheussen hendelsen til Norsk Golf.

 

Da dagen var omme stod det til slutt 80 slag på scorekortet, ni over par og hans dårligste runde siden 82-runden under Indonesia Masters i mai i fjor. Bertheussen kan heldigvis trøste seg med at spillet ikke føltes så dårlig som scoren tilsier.

 

– Jeg traff ni fairwayer, 14 greener, men brukte 38 putter. Så fra tee til green var det ikke så krise hvis du ser bort fra hull 12.

 

– Men det er jo ikke noe tvil om at det er alt for dårlig, legger han til.

 

+9 holder til en delt 141. plass så langt, med bare fire spillere bak seg på leaderboardet. Sam Brazel (Australia) og James Ryan Lam (Fillippinene) leder på fem under par.