Mens Espen Kofstad kjempet seg tilbake med en imponerende sluttspurt i onsdagens åpningsrunde av Commercial Bank Qatar Masters, var det avslutningen på runden som skulle ødelegge for ham torsdag.

 

Kofstad startet dagen rett utenfor cutgrensen, og var avhengig av en runde under par for å avansere til de to finalerundene. 

 

Og lenge så det bra ut, etter at han åpnet andrerunden solid med åtte par og en birdie på de første ni. Også ved runding fortsatte det solide spillet med birdie på banens åpningshull, Kofstads tiende for dagen. Det skulle også bli dagens siste.

 

Med tre bogeys og en dobbelbogey på de neste fire hullene stupte han nedover leaderboardet, og tre avsluttende par var dermed ikke nok for å stoppe blødningen.

 

Med 75 slag på scorekortet og +3 sammenlagt ble det til slutt en delt 101. plass på Kofstad, fire slag utenfor cutstreken.

 

Det er tettpakket på toppen av leaderboardet i Qatar, med Martin Kaymer, Sergio Garcia, Ricardo Santos og Marcus Fraser i delt ledelse på ni under par. Fem spillere følger hakk i hel ett slag bak, deriblant den formsterke dansken Thorbjørn Olesen.

 

For Kofstad sin del vendes blikket nå mot Dubai og Omega Dubai Desert Classic. Turneringen slår i gang 31. januar, og fjorårets Challenge Tour-vinner tar sikte på å finne tilbake til formen etter å ha misset to cuter på rad.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 


 

Runde 1

Espen Kofstad reddet seg inn på imponerende vis etter en tung start på Commercial Bank Qatar Masters onsdag. – Jeg ble forbannet og skjerpet meg, forteller han til Norsk Golf.

En snau uke etter å ha misset cuten i Abu Dhabi, er Espen Kofstad i aksjon igjen. I konkurranse mot store deler av Europa-tourens stjernegalleri, så 25-åringen ut til å gå på en ny smell onsdag morgen. 

 

– Jeg jobber hardt hver dag nå, og banen passer øyet mitt, skrev Espen Kofstad på sin hjemmeside i forkant av turneringen. 

 

Losby-golferen trengte likevel ni hull på seg onsdag for å bli komfortabel på Doha GC-banen. Takket være en imponerende snuoperasjon unngikk han å spille seg ut av turneringen allerede etter første runde. 

 

Det scores lavt i Qatar, og Kofstad befant seg nær bunnen av leaderboardet da han rundet på tre over par. Med seks par og bogeys på det 3, 8.- og 9. hullet så det ikke lovende ut, men med en birdie på det tiende hullet fikk han skuta tilbake på rett kjøl.

 

Derfra fulgte han opp med fem strake par, før han rundet av med stil med birdies på det 16. og 18. hullet.

 

Han kunne med det signere for en åpningsrunde på par (72), og en foreløpig delt 65. plass. Vi minner om at det er de 70 beste og like ved halvspilt turnering som klarer cuten.

 

– Slet litt i starten, fant ikke rytmen skikkelig, men ble forbanna og skjerpet meg på back nine, oppsummerer Kofstad runden kort i en tekstmelding til Norsk Golf.

 

Han deler for øyeblikket 65. plassen med hele 32 andre spillere, deriblant navn som Paul Lawrie, Thomas Björn og Ernie Els. Kofstad har syv slag opp til lederen Ricardo Santos (Portugal), som leder med ett slag på Anthony Wall og Peter Whiteford.