Med kun æren å spille for i tirsdagens fjerderunde på PGA Catalunya Resort, avsluttet Børsheim og Aronsen med runder på henholdsvis en under par og fire over par.

For Børsheim ble det dermed en delt 108. plass, etter å ha rundet av turneringen med en eagle, en birdie og to bogeys. Med + 7 for turneringen endte han fem slag bak cutstreken.

Christian Aronsen vil nok helst legge denne uken i glemmeboken så raskt som mulig. Tirsdag ble det fire birdies, like mange bogeys og en kvadruppelbogey, som tok ham til 20 over for turneringen. Dermed ble det delt 151. plass på Miklagard-golferen, nest sist på leaderboardet.

Dermed venter kategori 12 for Aronsen på neste års Challenge Tour. Det betyr at han får spilt et sted mellom 6 og 12 Challenge-turneringer neste sesong, avhengig av hvor han står i køen når NGF skal dele ut wild cards.

For Børsheim sin del blir det kategori 9, takket være hans topp 179-plassering i Race to Dubai. Dermed får han spilt en god porsjon Challenge Tour-turneringer neste år.

Estanislao Goya fra Argentina fortsetter å lede i Spania, men må nå finne seg i å dele ledelsen på 12 under par sammen med engelskmannen Andy Sullivan. De leder med ett slag på fem spillere når to runder gjenstår.

Av våre skandinaviske naboer klarte åtte svensker, tre dansker og to finner cuten.

– – – – – 

 

Runde 3

De norske spillerne fortsetter å slite i Q-school-finalen.

Årets Q-school-finale i Spania har vært en sørgelig affære sett med norske øyne. Før den fjerde runden, hvor cuten skal settes, er beste nordmann helt nede på 124. plass.

Etter innledende runder på 78 og 71 slag, fulgte Knut Børsheim opp med en 73-runde mandag. Med tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey ligger bergenseren åtte over par sammenlagt, hele syv slag bak cutgrensen som settes etter fire runder. Dermed er det nok bare æren å spille for for Børsheim og Aronsen.

For Christian Aronsen er dessverre alt håp om avansement ute. Med en 76-runde mandag ligger han på 152. plass, nest sist på leaderboardet. Han tre bogeys, ene dobbelbogey og birdie tok ham til 16 over par for turneringen, og gir 15 slag opp til cutstreken.

Med så mange slag opp til cutstreken lukter deg kategori 12 på neste års Challenge Tour for Christian Aronsen, noe som vil medføre at han får spilt et sted mellom 6 og 12 Challenge Tour-turneringer neste sesong avhengig av hvor mange wild cards han får fra NGF. 

For Knut Børsheim sin del venter en bedre kategori på neste års Challenge Tour. Siden han endte topp-179 i Race to Dubai får han kategori 9 på Challenge Tour, og får dermed spilt de fleste turneringene.

Argentineren Estanislao Goya fortsetter å lede ukens Q-School finale. Med 13 under par ligger han to slag foran svenske Mikael Lundberg og italieneren Matteo Delpodio.

– – – – –

 

Runde 2

Europatour-drømmen visner for de norske spillerne som må grave dypt for  å klare cuten i Q-School-finalen. 

Etter en av årets tyngste dager på jobb lørdag, hevet Knut Børsheim spillet sitt betraktelig under søndagens andrerunde på PGA Catalunya Resort. 

Med fem birdies, to bogeys og en lei dobbel på scorekortet løftet han spillet med solide syv slag fra åpningsrunden. Likevel ligger han bare på en 134. plass, syv over par. Dermed har han fem slag opp til topp-70 som er de som er innenfor cutgrensen.

For Christian Aronsen er håpet om en Europatour-billett over. Etter en svak 74-runde torsdag, fulgte han søndag opp med syv bogeys, to birdies og en trippelbogey på vei til en 80-runde. Dermed er Miklagard-golferen helt nede på en 152. plass på +12, med bare to spillere bak seg på leaderboardet.

Argentineren Estanislao Goya leder turneringen på syv under par.

– – – – – 

 

Runde 1

Målet om en Europatour-billett spøker, etter at Aronsen og Børsheim møtte veggen i åpningsrunden av Q-school-finalen.

«Uff! Det var en lang dag på jobb! Bestod så vidt GK oppspill. Men heldigvis 5 runder igjen!!! Så er bare og bite tennene sammen!!«, skrev en skuffet Knut Børsheim på sin Facebook-profil kort tid etter å ha rundet av en helmørk start på Q-School-finalen på PGA Catalunya Resort i Spania.

I tøffe vindforhold fant bergenseren aldri rytmen, i det som er hans siste mulighet til å fornye spillerettighetene på neste års Europa-tour. Med to dobbelbogeys, fem bogeys og bare en birdie på scorekortet signerte han for en åpningsrunde på 78 slag, hele åtte over par.

Dermed befinner 25-åringen seg nede på 141. plass, med bare syv spillere bak seg på leaderboardet.

Av de to nordmennene i feltet, er det Christian Aronsen som er best i gang. Med fire bogeys, en dobbel og to birdies er også Miklagard-golferen langt bak. Han signerte for en runde på 74 slag, og delt 97. plass.

Argentineren Estanislao Goya leder på seks under par, to slag foran Mikael Lundberg og George Murray. Det er de 25 beste denne uken som sikrer kortet. Aronsen og Børsheim har foreløpig henholdsvis fem og ni slag opp til denne grensen.

Børsheim og Aronsen har veldig ulike utgangspunkt før turneringen slår i gang lørdag: Børsheim har tilbragt året på European Tour, hvor han spilte seg til en 167. plass på pengelisten. Det sikrer ham en plass med kateogori 9 på Challenge Tour selv om det ikke skulle gå veien denne uken.

For Christian Aronsen sin del vil en misset cut denne uken bety at det vil bli en ny runde med Nordic League-turneringer på ECCO-og Nordea Tour neste sesong.