Fire slag bak Tiger Woods med åtte hull igjen å spille pleier å gi et forutsigbart utfall, men Zach Johnson ville det annerledes i søndagens avslutningsrunde på Sherwood Golf Club. Amerikaneren tråkket på gasspedalen i innspurten, og Tiger klarte ikke å svare.

 

– Det er ganske imponerende det han klarte. Han tok meg, konstaterte Woods etter å ha tapt seieren i sin siste turnering for året.

 

– Jeg føler meg veldig heldig, svarte Johnson som klatret til topp-10 på verdensrankingen for første gang i karrieren.

 

For Woods sin del var det bare fjerde gang i karrieren hvor han tapte seieren etter å ha ledet med to slag før siste runde, og andre gang det skjer på Sherwood. Graeme McDowell tok igjen fire slag på Tiger i 2010, og slo ham til slutt i omspill.

 

Denne gang var det imidlertid langt mer dramatisk.

 

Johnson spiste innpå forspranget, og da de kom ut på det 18. hullet stod det plutselig helt likt. Der sendte Johnson driven midt i fairway, mens Tiger dro utslaget i roughen til venstre. Der måtte han forsøke å hooke ballen rundt noen store trær, samtidig som ballen lå nesten en halvmeter lavere enn føttene. Ballen klarerte så vidt vannhinderet, og landet ned i bunkeren til høyre for green. Dermed var det klar bane for Johnson fra 150 meter.

 

Til tross for at jernkøllene hadde vært rødglødende den siste timen, fulgte han opp med et av karrierens dårligste jernslag. Ballen slicet ut i vannet, og Johnson måtte droppe i droppesonen 60 meter unna. Johnson svarte ukens dårligste slag med ukens beste: Pitchen for par gikk rett i koppen.

 

Tiger sendte et lurt smil i retning Johnson, før han slo bunkerslaget inntil koppen og sikret omspill.

 

Der trakk Johnson omsider det lengste strået, etter at Tiger misset en putt på en halvannen meter for par. Johnson virket nesten skuffet på Tigers vegne da ballen tok tak i hullkanten og rullet ut.

 

– Det ble litt for dramatisk for meg, sa Johnson, som med seieren kunne innkassere et pent julegratiale på en million dollar.

 

Woods på sin side avslutter året med fem seiere – mer enn noen annen spiller i verden. Det var i duell med nettopp Zach Johnson på Sherwood for to år siden at Tiger endte den lengste seierstørken han har hatt i karrieren. Med birdies på de to siste hullene slo han Johnson med ett slag.

 

Dette er det siste året Sherwood er vertskap for turneringen. Fra og med neste år blir det Isleworth Golf & Country Club i Florida som får æren av å arrangere turneringen til Tiger Woods Foundation.

 

 

Høydepunkter

 

 

 

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Tiger Woods opprettholdt ledelsen på to slag i Northwestern Mutual World Challenge, takket være en par runde i kraftig vind. (SE VIDEO)

 

Etter en utrolig andrerunde på ti under par tok ham til toppen av leaderboardet i andre runde i California, overlevde Woods en tøff dag på kontoret med en runde på 72 slag.

 

Zach Johnson presset Woods hele runden, men med to birdies på de tre siste hullene skaffet verdenseneren seg en liten luke før søndagens avslutningsrunde.

 

– Jeg er fornøyd med å lede, men ikke spesielt fornøyd med hvordan jeg puttet i dag. Jeg misset en del der ute i dag, fortalte Woods etter runden.

 

I likhet med Woods, ble det en par-runde også på Johnson. Det var ett slag bedre enn lørdagens snittscore på en over par.

 

– Zach kommer ikke til å forsvinne. Han er stabil, tøff, og har bevist at han kan vinne majorturneringer. Han er klar til å slå til om jeg gjør noen feil, konstaterer Tiger.

 

Ytterlige to slag bak Johnson følger Bubba Watson på syv under par, etterfulgt av Matt Kuchar som ligger fire under.

 

– Denne banen er veldig vanskelig. Akkurat nå er det en ganske god spiller som leder. Han har vunnet der før. Han kjenner banen ganske bra, smiler Bubba, som spår at han vil ha muligheten til å vinne med en runde på 60-tallet.

 

Rory McIlroy har ikke klart å følge opp det samme spillet han viste da han vant i Australia forrige uke, men slo til med dagens beste runde lørdag. Selv om ingen matchet hans 68-runde, ligger han likevel 13 slag bak Woods, nede på delt 11. plass.

 

Turneringen arrangeres av Tiger Woods Foundation, og er bare for spesielt inviterte spillere. Til tross for at kun 18 av tourens beste stiller til start, teller turneringen på verdensrankingen, men ikke som en del av PGA Tours offisielle program.

 

Høydepunkter