Erik Bertrand Larsen er det nyeste tilskuddet i «Team Tutta». Mentaltreneren har blant annet jobbet med skikongen Petter Northug, og har nå fått i oppgave å ta Norges største golfess til nye høyder.

 

Bertrand Larsen kom i kontakt med Pettersen i september, og begynte å jobbe aktivt med henne en måned senere. Nå er han ansatt for å hjelpe Tutta i 2013-sesongen. Men først måtte han bevise hva han var god for.

 

Kort tid etter at han begynte å jobbe med Pettersen fikk hun sin etterlengtede første seier for året. Bare en uke etterpå vant hun igjen.

 

– Samarbeidet ble bestemt først forrige uke. Her må man prestere om man skal være med. Jeg liker den idrettsmentaliteten om at man må prestere og levere resultater for å få lov til å fortsette, sier Bertrand Larssen fra Olympiatoppen, hvor han nettopp har vært og møtt sin nye arbeidsgiver. 

 

– Det er inspirerende å få lov til å være med i et verdensklasseteam som dette, sier han.

 

Norsk Golf møtte Tutta etter en treningsøkt på Olympiatoppens lokaler ved Sognsvann. Hjemme i Norge for julen, ser hun nå frem til samarbeidet med sin nye mentaltrener.

 

– Jeg har hatt flere gode mentalfolk rundt meg i de tolv årene jeg har holdt på. Jeg har alltid vært veldig interessert i å lære. Det er viktig å ha folk rundt deg som utfordrer deg. Utfordringen har alltid vært tilstedeværelse. Å lære golfmiljøet å kjenne litt, for alle idretter er litt forskjellige. Jeg holder fortsatt på å bli kjent med Erik, og det har vært en læringsprosess frem til nå. Vi lærer hverandre å kjenne, og å trykke på de riktige knappene til riktige tider, sier Tutta til Norsk Golf.

 

– Han har gitt meg et nytt giv i det hverdagslige og blitt en inspirasjonskilde også utenfor jobb. Han har fylt på litt ved på bålet.

 

Bertrand Larsen skal etter planen være til stede på syv av Tuttas turneringer neste sesong – alle de fem majorene pluss to turneringer til som ennå ikke er bestemt. Utover det vil de to holde kontakten ukentlig.

 

– Er det noe spesielt dere har tatt tak i, nå i oppstartsfasen?

 

– Det har vært en litt teste og prøve og feile-periode. Vi har prøvd ut ulike metoder og tankesett for å elminiere mye og finne frem til kjernen i hva vi skal jobbe med. Jeg har vært veldig mye sammen med ham, og vi har en tett dialog. Det er nødvendig for å bygge opp den tilliten som et slikt samarbeid krever for  fungere. Det blir veldig spennende, og av og til er det godt med litt nytt blod inne i systemet, fastslår Tutta.

 

Bertrand Larsen ble overrasket over Tuttas disiplin og hvor hardt arbeid det kreves for å lykkes som golfspiller. Han sier hun er tvers gjennom profesjonell, men at hun fortsatt har litt å gå på i konkurransesituasjon.

 

– Hun er ekstremt proff i hverdagen, jeg ble faktisk overrasket over hvor knalltøft det er å være verdensklassegolfer. Arbeidet mitt begynte med å forstå henne som utøver og hvor vi kan hente marginer, for i toppen er det de små marginene som avgjør. Vi har sett på hele spekteret med søvn, mat, kosthold og turneringsspill. Det er i konkurransesituasjon det er mest å lære. Det handler om å finne tilstanden man ønsker å være i, når man er i en konkurransesituasjon. Hvem ER hun på banen?, er det jeg vil finne ut av og jobbe med, sier Bertrand Larsen.

 

Utover ansettelsen av mentaltrener vil ikke Tutta angripe 2013 veldig annerledes enn årets sesong.

 

– Det blir ikke store endringene. De første ukene blir det veldig mye trening med mange tester underveis så jeg føler meg skarp hele veien. Vi skal vektlegge putting i mye større grad, jeg skal trene meg grønn på putting. Jeg føler at når jeg putter bra så vinner jeg. Det er der jeg har mest å hente.

 

Målet blir en ny major, og i 2013 får hun fem muligheter.

 

– Det er lenge siden 2007 da jeg vant min eneste major. Det hadde vært kult å vinne en major til, om ikke to. Det er ikke så mange som husker alle andreplassene jeg har! Evian på majorprogrammet kommer bare til å øke sjansene. Banen og området rundt fremstår ikke veldig som en major, men De holder på å bygge om banen frem og tilbake, så det blir sikkert spennende. Men jeg gleder meg mest til å spille U.S. Open på Rhode Island, det tror jeg blir kult.

– Per dags dato føler jeg meg bedre enn det jeg gjorde for ett år siden, og det er det viktigste å hele tiden føle kontinuerlig forbedring, avslutter Tutta overfor Norsk Golf.