Det var under KLM Open tidligere denne måneden at Hanson fikk beskjed om at sønnen måtte på sykehus på grunn av virus i luftveiene. 
Hanson ville trekke seg fra turneringen og reise hjem for å være sammen med sønnen sin, men han ble overbevist av kona til å bli, ettersom det var lite han kunne gjøre. To dager senere rullet han inn en eagle på det 72. hullet, og vant sin første turnering på to år. 
 
 
– Det var en rar uke. Når du tenker på andre ting mellom slagene… Jeg tenkte på han hele veien, særlig på lørdagen. Plutselig blir ikke golf så viktig lenger. Det kan faktisk være en av grunnene til at jeg vant turneringen, sier han på en pressekonferanse på Medinah Country Club, hvor Ryder Cup arrangeres førstkommende helg.
Til pressekorpset forteller Hanson at sønnen nå har det mye bedre, og har kommet hjem fra sykehuset. Sønnen fyller to år om noen måneder, og heldigvis kommer han til å bli helt frisk etter den dramatiske uken på sykehus.
 
Les også: USA er favoritter
 
Hanson var med på å vinne for Europa på Celtic Manor i Storbritannia for to år siden, og han forventer en helt annen atmosfære når de i år skal spille utenfor Chicago.
– Det var helt utrolig å spille på hjemmebane, med publikum i ryggen, og jeg tror det kommer til å bli en stor utfordring for det europeiske laget, sier han, ifølge golf365.
 
Hanson forventer mye lyd fra hjemmepublikummet, men forsikrer om at det europeiske laget stiller forberedt.
– Vi har diskutert dette ganske mye på lagmøtene. Noen av gutta har lang erfaring med Ryder Cup i USA, og vi prøver å få så mye informasjon som mulig om hva vi kan forvente der ute, og hvordan vi skal hanskes med situasjonen.
 
– Jeg har sett veldig mye på video i det siste. Golf Channel har vært veldig behjelpelige med å skaffe meg de videoklippene jeg har bedt om. Du blir veldig giret opp av det, og du kommer i den modusen du trenger å ha i disse matchene, sier han.
 
Peter Hanson er på 25. plass på verdensrankingen etter en solid sesong.
 
Se også miniserien Ryder Cup: Et tilbakeblikk