– Det er en av de vakreste og fineste skogsbanene jeg har spilt på. Banen er utrolig fint designet, og den gir virkelig gode sportslige utfordringer, sier Viktor Hovland til Glåmdalen etter å ha gått en runde på 67 slag sammen med kompisene sine, blant andre sommerens norgesmester Kevin André Wright, som for øvrig hadde med seg kongepokalen til Kongsvinger for anledningen.

Etter en hektisk debutsesong som proff har Hovland nå en etterlengtet pause før han reiser tilbake til PGA-touren igjen. Hovland er hjemme i Norge på en liten miniferie etter å ha vært i England forrige uke, hvor han overbeviste med en 11.-plass i storturneringen BMW PGA Championship.

At Hovland brukte én av sine sjeldne feriedager til å besøke Kongsvingers GK, synes klubbens daglige leder Daniel Larsson naturlig nok var stas.

– Det har vært en stor dag for en liten klubb som oss å få besøk av en verdensstjerne som Viktor Hovland faktisk er. Det virket som han trivdes godt her, og det var koselig å høre at han syntes det var veldig fine spilleforhold her, selv om det nå er godt utpå høsten, sier Larsson til Glåmdalen.

(Artikkelen fortsetter under)

Kongsvingers Golfklubb i Hedmark har etablert seg som en av Norges aller fremste golfbaner. Banen, som er signert den svenske banearkitekten Peter Nordwall, har blant annet blitt stemt frem som Norges beste golfbane under prisutdelingen World Golf Awards fem år på rad.

Mens Viktor Hovland glimrer med sitt fravær på PGA-touren denne uken, skal Kristoffer Ventura i aksjon når Safeway Open slår i gang i California torsdag.

Det er foreløpig uvisst hva som blir Viktor Hovlands neste turnering, men han står på deltagerlisten til to PGA Tour-turneringer i Det fjerne østen i midten av oktober: «CJ Cup @ Nine Bridges» i Sør-Korea fra 17. til 20. oktober, etterfulgt av The ZOZO Championship i Japan uken etter.