Fredag måtte Viktor Hovland reise tidlig hjem fra årets tredje majorturnering da han møtte veggen og aldri kom seg av bogeytoget som plukket ham opp midtveis på andrerunden.

Etter planen skulle han også ha spilt Travelers Championship på TPC River Highlands kommende helg. Men 24-åringen, som nå har blikket rettet mot årets siste major – den 150. utgaven av The Open på St. Andrews i juli – endret planene.

Han satte seg på flyet hjem for å prioritere en ekstra uke i Norge.

– Veldig gøy! Jeg visste at han kom, men ikke så lenge før, forteller klubbsekretær Hanne Ødegaard i Drammen Golfklubb.

Det var Kevin André Wright, Viktor-kompis og initiativtaker til den kommende veldedighetsturneringen på Vestfold GK 1. juli, som tok kontakt.

Kevin er opprinnelig fra Drammen, og var selv med på gårsdagens runde sammen med Viktor Hovland og to andre kamerater.

Sammen med Kevin André Wright og to andre kamerater spilte Viktor Hovland 18 hull på Drammen GK mandag. Neste store utfordring for den norske verdensstjernen er The Open på St. Andrews i juli. (Foto: Drammen GK)

– Vi ble enige med Kevin at det ikke skulle kringkastes eller markedsføres. De ønsket å spille en runde uten at det ble en folkevandring, forteller Ødegaard.

Det ble det da heller ikke. Hovland fikk sitt ønske oppfylt samtidig som juniorgruppa i Drammen GK fikk seg en gedigen overraskelse, et minne for livet.

Bare noen få heldige sjeler fikk se verdensstjernen på nært hold.

– Juniorgruppa trente her samtidig, og jeg gikk bort til én av de unge medlemmene, pekte på Viktor og sa: «Ser du hvem det er?»

– Han fikk helt hakeslepp, gikk nesten i bakken, humrer Ødegaard.

Etter hvert som selfiene og bildene ble spredd i sosiale medier, kom det flere biler på parkeringsplassen og skuelystne langs fairwayene.

– Det ble sendt noen snapper, og det kom litt flere folk, men alle oppførte seg pent og ingen forstyrret Viktor på runden. Men det var nok en del av juniorene våre som ikke fikk sove i natt, ler Hanne Ødegaard.