Hovland hadde delt 25.-plass (E), som utgangspunkt før fredagens andre runde, som startet så lovende da han pitchet i for en spektakulær birdie på hull 12, hans tredje hull for dagen, og deretter fulgte opp med en ny birdie på hull 13 som løftet ham opp til delt 7.-plass.

Tre hull senere begynte det dessverre å gå skeis for 24-åringen fra Ekeberg: med hele ni bogeyer på de elleve siste hullene (!) stupte han nedover leaderboardet og signerte til slutt for en 77-runde (+7) – en av hans svakeste runder på PGA-touren.

Det sendtd ham ned til 111.-plass (+7), og dermed ble det tidlig exit i U.S. Open for andre år på rad. I fjor gikk han mot misset cut på Torrey Pines før han måtte trekke seg på grunn av en skade i øyet.

(Artikkelen fortsetter under)

Fredagens statistikk viser at det ikke var noe som stemte for Hovland: han tapte 0,16 slag til feltet på utslagene kombinert med 1,85 slag på innspillene – sjelden kost for en av verdens aller beste «ball-strikere». I tillegg tapte han 1,49 slag til feltet rundt greenene og 1,21 slag på greenene.

Etter Hovlands høye standard begynner det nå å bli lenge siden hans forrige topplassering: hans forrige topp-10 kom for tre måneder siden.

Collin Morikawa og Joel Dahmen leder U.S. Open etter halvspilt turnering på fem under par, ett slag foran blant andre Rory McIlroy og Jon Rahm.

Les også: Gigantene klare for tungvektskamp i U.S. Open

Leaderboard