Poulter startet sisterunden to slag bak Ogilvy, men snek seg forbi australieneren med en avslutning på fire under par, 67 slag i vindfulle forhold på Victoria Golf Club søndag. Lørdag tangerte Ogilvy banerekorden på 63 slag, men US Open-mesteren fra 2006 maktet ikke å ta med seg godformen til da det gjaldt som mest. Med en score på 73 slag ble det til slutt bare til tredjeplass, fire bak Poulter. 

Marcus Fraser avvsluttet med 64 slag for å kapre andreplassen, tre bak engelskmannen. 

Det skulle ikke ta lang tid før Poulter utlignet ledelsen Ogilvy tok med seg til avslutningsrunden. Etter å ha senket en femmeters putt for eagle på det fjerde hullet var det likt, og tre hull etter var han foran. Derfra skulle han aldri se seg tilbake.

– Det er stort å komme ned hit uken før jul og vinne. Jeg fikk en tekstmelding fra Justin Rose (tidligere vinner i turneringen journ. anm.) før runden. Han skrev at jeg måtte vinne gulljakken for garderoben min, og det er gøy at jeg klarte nettopp det, sa Poulter i presseboksen etter runden.

Kjenner vi Poulter og hans klesstil rett kommer han til å bruke gulljakken også.

NB! Luke Donald endte på 12. plass med en totalscore på fire under par. Dette var hans dårligste plassering på fire måneder.