To amerikanske langtslående publikumsfavoritter deler ledelsen i årets første majorturneringer. Michelle Wie og Lexi Thompson sitter sammen på toppen av leaderboardet (-10), og jager begge sin første majortriumf.

 

– Jeg gleder meg virkelig til å gå inn i søndagen i delt ledelse. Så klart kommer jeg til å være litt nervøs. Hvis man ikke er nervøs, viser man bare at man ikke bryr eg. Dette er en bra form for nervøs. Dette er hva jeg har jobbet hele mitt liv for, sa Lexi Thompson (19) etter sin 69-runde.

 

Michelle Wie gikk lørdag en bogeyfri 68-runde. Hun trodde hun skulle avslutte dagen ett slag bak Thompson, men da hun treputtet det siste hullet var det delt ledelse.

 

– Jeg setter mye mer pris på det å være i teten nå enn hva jeg har gjort tidligere. Jeg er veldig glad for hvordan jeg har spilt så langt, sier Wie.

 

Michelle Wie ble spådd en kometkarriere da hun entret LPGA-sirkuset i en alder av 16 år. Hun har imidlertid aldri helt levd opp til sitt potensiale, og har «kun» vunnet to LPGA Tour-turneringer.

 

To slag bak teten er en annen ung stjerne, Charley Hull fra England. 18-åringen fikk sitt store gjennombrudd under fjorårets Solheim Cup. Lørdag leverte hun en imponerende 66-runde for å havne på delt tredjeplass med veteranen Se Ri Pak som har vunnet fem majorer tidligere.

 

Charley Hulls runde var feltets laveste score.

 

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg ligger han. Det er mange gode unge spillere på vei opp og frem, spesielt Lydia Ko og Lexi Thompson, men alder er bare et tall.

 

 


 

 

Runde 2

 

Lexie Thompson deler ledelsen i årets første major med koreanske Se Ri Pak.

 

Etter en shaky start med 73 slag og kun én birdie på førsterunden hadde ungjenta Thompson ingenting å tape, og på fredagen snudde hun spillet helt. Åtte birdies og ti par for en 64-runde sendte henne rett i ledelse i Kraft Nabisco Championship. Denne scoren er også den laveste andrerunden i turneringens historie.

 

Jeg prøvde å holde meg i nuet og fokusere på hvert slag, i stedet for å tenke på score, forklarte Lexie til lpga.com.

 

Hun startet dagen med fem strake par, før hun på det 15. hullet begynte birdiekjøret. I løpet av åtte hull hadde hun seks birdies. Det førte til hennes laveste major-runde noen sinne.

 

Selv om det er en major så er det bare en turnering. Jeg går ut og har det gøy, fortsetter hun.

 

Hun har to ganger tidligere gått helgen i møte som leder av turneringen, og begge gangene har hun endt opp som vinner.

 

Også Se Ri Pak leder på -7 totalt. Hall of Fame-spilleren noterte seg 16 par og to birdies på fredagens runde, og håper nå hun kan ta sin sjette major-seier. Hun har likevel aldri tidligere vunnet Kraft Nabisco. Nå er hun i perfekt posisjon før helgespillet.

 

Nå betyr det mer enn tidligere. Jeg har en fantastisk karriere, men dette er det beste øyeblikket i karrieren. Jeg nyter det mer, og jeg lærer meg å forstå golf, sier koreaneren.

 

Alene på tredjeplass ligger Michelle Wie på -6 totalt. Selv om hun startet bra med birdie på det første hullet, fikk hun aldri noe flyt i spillet og lite skjedde. Til tross for det ligger hun slaget bak duoen etter sin 71-runde som inneholdt to birdies, 15 par og én bogey.

 

Jeg fikk liksom ingenting til å stemme etter birdien på mitt første hull. De siste ni er mest preget av par, men det føltes likevel bra. Par er en god score her, forklarer hun.

 

På delt sjetteplass deler svenske Anna Nordqvist plassen med Morgan Pressel og Catriona Matthew. Nordqvists 69-runde inneholdt fire birdies og en bogey. Med fire under par totalt ligger hun tre salg bak lederparet.

 

 


 

 

Runde 1

 

Kraft Nabisco er årets første major-turnering for kvinnene. Kinesiske Shanshan Feng har tatt ledelsen etter første runde.

Shanshan Fengs proffkarriere tok av i 2013 da hun vant tre ganger på LPGA Touren. Nå leder hun årets første major etter sin førsterunde på -6 (66). Med syv birdies og en bogey har hun satt seg selv i en glimrende posisjon.

 

Feng ble satt i samme ball som Amy Alcott, en legende i kvinnegolf. Hun ble proff i 1975 og havnet i Hall of Fame i 1999, og kineseren høstet kun lovord fra Alcott etter torsdagens runde.

 

Hun er en veldig, veldig talentfull ung spiller. Hun slår ballen solid og jeg var særlig imponert over hennes putting og hvordan hun håndterte seg selv på banen. Hun er en som kan gjøre store ting, fortalte hun LPGA Tourens nettsider.

 

Feng, på sin side, synes det var moro å spille i samme ball som en som har fem major-seiere fra før av.

 

– Jeg spilte med Amy Alcott i dag, og hun har jo vunnet her tre ganger tidligere så jeg tenkte jeg kunne høre med henne om hun var villig til å dele hemmelighetene ved å vinne her. Selv har jeg aldri spilt noe bra her før i år, sa Feng.

 

Dinah Shore Tournament Course på Mission Hills Country Club i California er kjent for å være tøff, og den blir bare enda vanskeligere jo nærmere man kommer søndagen. Kun 21 spillere av 108 kom seg under par etter første runde, og det er mange som kommer inn til turneringen med et snev av frykt. En av dem er Michelle Wie.

 

Mitt mål denne turneringen er å spille stabilt. Det er en tøff bane, og særlig når de flytter tee-stedene bakover. Mission Hills er fremdeles Mission Hills, forteller hun.

 

Wie ligger på andreplass med Se Ri Pak etter sine 67-runder, kun ett slag opp til Feng.

 

Kun to spillere topp-20 er europeere, og begge to er svenske. Anne Nordqvist og Caroline Hedwall deler 14. plassen med -1 på torsdagens runde. De er fem slag bak den kinesiske lederen. Suzann Pettersen måtte trekke seg fra major-turneringen på grunn av kink i ryggen.

 

Den foreløpige cutgrensen er på 82 spillere og en score på +4.