Visa Open de Argentina er kanskje ikke verdens mest kjente golfturnering, men vinneren får faktisk invitasjon til The Open Championship hvert år. 

Etter å ha sett Ricardo Calia senke en timeters putt for birdie i omspill, måtte Brandon Matthews sette sin to meters putt for å holde liv i omspillet og drømmen om billett til Royal St. Georges i juli.

– Jeg sto over putten, tok kølla tilbake, da jeg plutselig hørte et hyl, sier Matthews til GolfChannel.com.
– Jeg visste umiddelbart at jeg bommet…

Trodde noen gjorde det med vilje

Matthews har vært proff siden 2016, og spilt på den latinamerikanske PGA Touren og Korn Ferry Tour de siste sesongene. Forrige sesong var blytung, amerikaneren misset cuten eller trakk seg fra elleve turneringer på rad. Han bestemte seg for å endre svingen, men klarte ikke avansere fra første steg av Korn Ferry-kvalifiseringen i august.

De siste ukene har endringene i svingen virkelig gitt resultater. Først med delt femteplass i Argentina Classsic, før han nå, i playoff, hadde mulighet til å kvalifisere seg før karrierens første major-turnering. Bare for å få den avgjørende putten ødelagt av en hylende tilskuer…

– Jeg trodde noen gjorde det med vilje og ble veldig frustrert. Jeg var i sjokk over hva som skjedde, sier Matthews som umiddelbart snudde seg mot publikum og gestikulerte nøyaktig hva han tenkte. 

På vei til garderoben, etter å ha tapt omspillet, får Matthews vite at tilskueren som ropte hadde Downs syndrom, og rett og slett hadde blitt så ivrig at han ikke klarte å styre begeistringen sin.

Så fort Matthews fikk vite dette, ba han om å få møte tilskueren. 

Jeg vokste opp rundt mennesker med Downs syndrom og har en soft spot i hjertet mitt. Det er virkelig spesielle mennesker. Jeg fikk så dårlig samvittighet og ville bare sørge for at han ikke var lei seg for det som hadde skjedd.

Ved hjelp av en tolk fikk Matthews snakket med tilskueren, gitt ham en klem og en signert hanske. 

Brandon Matthews ga Juan en god klem og en signert hanske etter at The Open-billetten glapp. – Noen ting er viktigere enn golf, sa amerikaneren etterpå (Foto: PGA Latin America)

– Jeg ga ham en klem og spurte om han hadde det bra, om han koste seg. Jeg ville bare være sikker på at han ikke hadde dårlig samvittighet for det som skjedde og at han skulle vite at jeg ikke var sint. 

Tilskueren, som heter Juan, var over seg av glede.

Brandon Matthews på sin side, kunne juble for å ha sikret seg kortet på PGA Latinoamerica for 2020. The Open på Royal St. Georges må han imidlertid se langt etter.

– Noen ting er viktigere enn golf, og dette er én av dem, sa Matthews.