– Dette er en spennende dag for klubben. Det kommer til å bli mange interne diskusjoner fra nå og frem til vi skal stemme i september. Dette er et spørsmål som er opp til våre medlemmer å bestemme. Alle indikasjoner vi har fått så langt har vært veldig støttende til forslaget, forteller R&A-sjef Peter Dawson i en pressemelding.

 

I pressemeldingen fra R&A heter det at alle komiteer er «sterkt for» en regelendring, og har oppfordret sine medlemmer å stemme for det samme.

 

Dawson sier at uavhengig av hva R&A-medlemmene stemmer for i september, vil det ikke ha noen påvirkning på hvilke baner som får lov til å arrangere The Open Championship fremover – inkludert de som kun tillater mannlige medlemmer.

 

Royal St. George’s, Royal Troon og Muirfield har ennå til gode å akseptere kvinnelige medlemskap.

 

– Jeg mener det ikke er noen sammenheng med hva det skal stemmes for i september og disse spesifikke tilfellene. Politikken til andre klubber i Storbritannia har ikke noe med dette å gjøre. Vi er ikke her for å legge press på klubber som bidrar til å støtte The Open Championship og andre R&A-mesterskap, sier Dawson.

 

The Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews har i dag rundt 2400 medlemmer over hele verden.

 

Det skulle ta 80 år før Augusta National fikk sitt første kvinnelige medlem for to år siden. Dawson hevder Augusta Nationals avgjørelse ikke har hatt noen påvirkning på R&A.

 

– Vi noterte oss hva som skjedde på Augusta. De har sine måter å gjøre ting på. Vi stemmer om dette nå fordi vi ønsker det.

 

På tide sier vi!