Fem norske jenter har vært i aksjon i Sverige denne uken, i det som har vært den siste generalprøven før de reiser til EM i Østerrike. Og det er Rachel Raastad som gjorde det best av de norske jentene, det til tross for at hun måtte så mye som syv over par på avslutningsrunden.

Hennes dobbelbogey, åtte bogeys og to birdies tok henne til ni over par totalt for turneringen, 11 slag bak svenske Eva Bjärvall som vant i omspill mot Karin Börjeskog. 

Nest best av de norske jentene ble Marita Engzelius (Oslo GK) på 18. plass, ett slag bak Raastad. Lene Hafsten-Mørk landet til slutt på 30. plass, mens Tonje Daffinrud kom på 35. plass.

 

 

Runde 2

Med to over par på runden og totalt er Kjekstad-jenta syv slag bak svenske Karin Börjeskog i tet. Raastad noterte seg for fire birdies, men også fire bogeys samt en skuffende dobbelbogey på det siste hullet. Hadde det ikke vært for denne ville hun ligget even totalt og delt andreplass.

Til tross for en relativt svak andrerunde på 76 slag (+4) klatret Oslo Golfklubbs Marita Engzelius åtte plasser på leaderboardet torsdag. Hun ligger på en delt 24. plass, og er med det nest best av de norske, åtte over totalt. Slaget bak følger Lene-Hafsten Mørch på 28. plass.

Tonje Daffinrud er på 37. plass (+10) før avslutningsrunden, mens Cecilie Eckbo Lønberg dessverre ikke klarte cuten som ble satt på 11 over.

 

Runde 1

Med en åpningsrunde på par på Botkyrka-banen i Stockholm ligger Kjekstad-jenta samtidig plassert som feltets beste amatør. Texas Christian University-spilleren fikk en perfekt start på runden med eagle på det tredje hullet, et par fem på 410 meter. Ytterlige to birdies skulle det bli på front nine på det sjette og det syvende hullet, som sørget for at hun lå på solide tre under par etter halvspilt runde. 

På de siste ni skulle Raastad dessverre falle tilbake igjen med tre bogeys, og da runden var omme var situasjonen status quo – even for runden (73). Hun ligger med det seks slag bak Nyköping GKs Karin Björkeskog som allerede etter første runde skaffet seg en luke på fire slag til danske Cathrine Madsen på andreplass. 

Spillet til de andre norske jentene var ikke like mye å skryte av. Nest best var Oslo Golfklubbs Marita Engzelius og Lene Hafsten-Mörch (Asker GK) på en 32. plass, fem over par. Slaget bak følger Tonje Daffinrud på 41. plass, mens Cecilie Eckbo Lønberg plasserte seg på en 48. plass, syv over par.

 

 

Før turneringen

Hele kvinnelandslaget som skal spille Europamesterskap i Østerrike 5.-9. juli er i gang med sine siste forberedelser. Mens Elisabeth Haavardsholm (Oslo GK) og Olivia Hüllert (Bærum GK) fra det norske laget spiller lag-NM for juniorer i Drammen denne uken, er Marita Engzelius (Oslo GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Rachel Raastad (Kjekstad GK) og Lene Hafsten-Mørch (Asker GK) i aksjon på Botkyrka GK i Stockholm. I tillegg er også Cecilie Eckbo Lønberg på deltagerlisten.

Nordea Tour er Sveriges profesjonelle golftour med 14 turneringer både for damer og herrer, med turneringer i Sverige, Danmark, Norge og Finland. 

IT-Arkitekternas Ladies Open spilles over 54 hull, hvor cuten blir satt etter to runder.