– Jeg var ganske nervøs, og det ble ikke noe topp spill. Det var utrolig deilig å dra det i land, og dette er min første seier på dette nivået, sier nybakt norgesmester i Garmin NM Match i Stavanger, Magnus Kreken Randsted fra Larvik Golfklubb.

Holdt ballen i spill

Det ble to spennende finaler i Garmin NM Match på Stavanger Golfklubb lørdag. I herreklassen hadde Kreken Randsted og Michael Alexander Mjaaseth fra Oslo Golfklubb spilt seg fram til finalen, og i damefinalen kjempet Franziska Sliper fra Sola Golfklubb mot Sandra Nordaas fra Drøbak Golfklubb. Det ble to jevne finaler, der spillerne vekslet på å være i føringen. På nest siste hull kunne imidlertid Sliper avgjøre kvinnenes match. Den tidligere NM-vinneren for junior senket en avgjørende putt, og hun kunne dermed sikre seg sitt første senior-NM.

– Det var å kunne gå av banen med gull. Jeg konsentrerte meg om å holde ballen i spill og forsøkte å spille så enkel golf som mulig. Jeg satte et par avgjørende putter på slutten, sier Sola-spilleren.

Holdt hodet kaldt

NRK var på plass på Stavanger Golfklubb og TV-overførte nesten to timer av finalen. Dette førte til at damene og herrene spilte i samme flight, og for spillerne var det en ny opplevelse å ha så mange TV-kameraer til stede. Det merket spillerne også på pulsen.

– Det var en helt ny opplevelse å ha mange kameraer tett på seg, og jeg merket at jeg var litt ekstra nervøs. Jeg klarte heldigvis å holde hodet kaldt, sier Sliper.

 

Podiet: Franziska Sliper (Sola GK) gikk av med seieren i NM Match. Sølvet gikk til Sandra Nordaas (t.v.) (Drøbak GK), og bronsen gikk til Caroline Berge (Sola GK). Foto: Thomas Frigård

– Nervene tok meg

I herrenes finale vekslet Randsted og Mjaaseth å ha ledelsen, og på det niende hullet sto det likt. Da Randsted bommet på sin birdie-putt, hadde Mjaaseth en matchball fra rundt to meter. 16-åringen fra Oslo kjente at pulsen ble litt høyere enn det han satte pris på.

– Jeg visste at jeg hadde seieren med å senke denne putten, og det er en putt jeg bør senke, selv om den var litt tricky. Det irriterer meg at jeg bommet, og det var rett og slett nervene som tok meg, sier Mjaaseth.

Avgjorde i omspillet

I stedet ble omspill på et av banens par 3-hull. Randsted la seg godt plassert på greenen, mens Mjaaseth rullet over og måtte chippe seg inn mot hullet på sitt andre-slag. Randsted spilte seg kaldt inn til par, mens Mjaaseth bommet på sin par-putt. Dermed kunne 18 åringen fra Larvik gå av banen med sitt første NM-gull.

– Det var et par putter på slutten som ble utslagsgivende. Jeg gleder meg over dette NM-gullet, og det har vært et veldig fint mesterskap på alle måter, sier Randsted.

Podiet: Magnus Kreken Randsted (Larvik GK) vant gullet i herreklassen. Sølvet sikret Michael Alexander Mjaaseth (t.v.) (Oslo GK) seg, og bronsen gikk til Hermann Wibe Sekne (Oslo GK). Foto: Thomas Frigård

– Noe helt unikt

Stavanger Golfklubb har de siste årene vært NM-arrangører, slik at dette er ikke noe nytt for klubben. Mesterskapet ble arrangert som et ledd i NM Veka i Stavanger, og arrangørene er godt fornøyd med gjennomføringen og spillet. Ikke minst er de fornøyd med å få NRK til å TV-overføre finalen.

– Å få NRK til å sende nesten to timer NM-golf på en lørdag er helt unikt, og det betyr mye for golfen i Norge. Jeg håper dette kan være starten på et fast samarbeid mellom NRK og arrangørene av golf NM, sier markedssjef i Stavanger Golfklubb, Kim Sem-Henriksen.

Fornøyd: Markedssjef i Stavanger Golfklubb, Kim Sem-Henriksen, kan være godt fornøyd med arrangementet. Foto: Thomas Frigård

Mye liv og røre

Totalt har 35 av klubbens ansatte og frivillige stått på sent og tidlig for å legge til rette for et godt NM, og banen var av prima kvalitet under mesterskapet.

– Vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, og det har vært mye liv og røre her på banen i helga for både liten og stor. Det har vært noen fine golfdager her i Stavanger, sier Henriksen.