Denne uken gikk Irish Amateur Open Championship av stabelen på Royal County Down i Nord-Irland – verdens høyest rangerte golfbane ifølge Golf Digest. Der var Kristoffer Reitan (Oslo GK) den eneste norske representanten i det 138 mann store feltet. Og «Reity» endte til slutt helt oppe på en solid 7.-plass.

I tidvis brutale vindforhold leverte 20-åringen runder på 69, 75, 75 og 74 slag. Med en totalscore på ni over par endte han elleve slag bak vinneren Robin Dawson fra Irland, som var den eneste spilleren i hele feltet som avsluttet uken med røde siffer på scoreboardet.

«Det var ekstremt vanskelige spilleforhold i dag, noe 77-runden til vinneren vitner om. Kristoffer slet med å få til så mye, og har ikke helt momentum. «Ikke helt min uke», sier Kristoffer, som er fornøyd med å skrape sammen sin andre topp 10-plassering på rad», står det på Reitans offisielle Facebook-side.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reitan spilte på det som Golf Digest mener er verdens beste golfbane. (Foto: Kristoffer Reitan/Facebook)

Neste uke skal han ta fatt på det franske amatørmesterskapet på Chantilly GC utenfor Paris. I løpet av sommeren skal han også spille det britiske amatørmesterskapet, U.S. Open-kvalifisering og en tur til USA hvor verdens største amatørturnering U.S. Amateur på Pebble Beach er blant turneringene på programmet.

Les også: Reitan får europatour-debut: – Jeg har drømt om denne muligheten