Det røpet han til Norsk Golf etter torsdagens avslutningsrunde av Nordic League-turneringen Borre Open.

Avgjørelsen om å bli collegegolfer er fortsatt helt fersk; Han bestemte seg bare for noen dager siden.

– Jeg har tenkt veldig mye på dette den siste tiden, og jeg har konkludert med at jeg ønsker veldig sterkt å oppleve hvordan det er på college. Jeg har iallfall lyst til å gi det muligheten i ett år og se hvordan det er, og så gjøre en ny evaluering når den tid kommer, forteller Reitan.

Jeg har iallfall lyst til å gi det muligheten i ett år og se hvordan det er, og så gjøre en ny evaluering når den tid kommer

Kristoffer Reitan

Hvis man først har blitt profesjonell spiller etter å ha takket nei til college, er det ingen vei tilbake. 

– Jeg har lyst til å ta vare på den muligheten, for den kommer bare en gang. College er en opplevelse jeg er veldig nysgjerrig på og ønsker å få med meg, forteller Reitan til Norsk Golf, som priser seg lykkelig over at plassen på University of Texas sitt golflag fortsatt var ledig.

– Jeg er veldig glad for at det ikke var for sent. Nå er planene tilbake til det de var for noen måneder siden. Det er jeg veldig fornøyd med. Jeg tror jeg kommer til å digge college, basert på hva jeg har hørt. Det blir veldig fint å ha en base med de beste fasilitetene og få muligheten til å konkurrere på fantastiske baner uke etter uke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reitan signerte for University of Texas i november 2016. (Foto: Kristoffer Reitan/Instagram)

Det var under Junior Invitational i Georgia i april at Reitan avslørte at han skulle droppe college. Han beskrev det som et av sine livs vanskeligste avgjørelser.

University of Texas er rangert som et av de beste golflagene i hele NCAA-systemet. Verdensener Jordan Spieth er den mest kjente spilleren som har kommet gjennom skolens sine rekker.

Reitan fullførte forrige uke tre års skolegang på Wang Toppidrettsgymnas i Oslo. Han sier det var deilig, men vemodig å ta farvel med sine klassekamerater.

– Jeg kommer til å savne klassen min mye. Jeg elsker den klassen, det er en fantastisk gjeng.

Reitan gikk rett fra en travel eksamensperiode til ukens Nordic League-turnering på Borre. Han medgir at oppladningen var alt annet en optimal, og han var ikke spesielt fornøyd med sin 16.-plass.

De neste ukene venter trening og turneringer, blant annet lag-EM og lag-NM for herrer. I midten av august er det duket for et av årets høydepunkter når verdens største amatørturnering braker løs i California.

– Jeg skal spille U.S. Amateur på Riviera, det blir helt konge, smiler Reitan.

Oslo-spilleren er for tiden rangert som den 35. beste amatøren i verden, nest best av de norske spillerne. Foran ham ligger Viktor Hovland nå helt oppe på  15.-plass, og fire plasser bak ligger Kristoffer Ventura på 39.-plass. Begge er collegegolfere ved Oklahoma State University. Dette er for øvrig første gang noensinne at tre nordmenn ligger topp-40 på verdensrankingen for amatører på en og samme tid.