Engelskmannen Justin Rose gikk fem under par fredag, og slo dermed Ryder Cup-partneren Lee Westwood i Tuskish Airlines World Golf-finalen. Rose, som ligger på femteplass på verdensrankingen, ledet fra start til slutt etter å ha senket en syvmetersputt for birdie på det første hullet.

Publikum fikk se golf fra øverste hylle fra den britiske duoen fredag ettermiddag. Ingen av spillerne la igjen en bogey på banen, men Westwood greide ikke å sette nok birdies til å utfordre landsmannen. 
 
Årets sesong har vært en gedigen opptur for Justin Rose, som var en sterk bidragsyter da Europa vant Ryder Cup mot alle odds for to uker siden. 
 
– Jeg spiller veldig stabil golf om dagen. Hovedgrunnen til det er at jeg ikke har noen spesielle deler av spillet som plager meg. Jeg har stor selvtillit på banen og kan stole på meg selv, sier han etter triumfen.
Westwood var svært skuffet etter å ha tapt finalen, men var likevel fornøyd med spillet denne uken. 
 
– Begge spilte veldig bra. Forskjellen var på greenene. Justin rullet inn et par syvmetere, deriblant en svært viktig på det 17. hullet. Jeg hadde mange gode muligheter i dag, men jeg grep ikke sjansen. Sånn er det bare noen ganger, sier Westwood. 

———–

Runde 3

Den engelske duoen er dermed garantert en premiesjekk på minst en million dollar, for bare å ha kommet til finalen i den lukrative nyoppstartede åttemannsturneringen. 

Etter at Tiger Woods leverte en maktdemonstrasjon i sin første match noensinne mot Rory McIlroy i morgentimene, viste Rose seg for sterk for Tiger i semifinalen senere på dagen. Slik han gjorde i match mot Phil Mickelson i Ryder Cup for to uker siden, leverte Justin Rose en ny sluttspurt på de siste ni i match mot Tiger.

Engelskmannen lå to slag bak verdenstoeren etter 12 hull, men gjorde birdie på det 13. etterfulgt av eagle på det 14. for å gå opp i ledelsen. Begge gjorde nye birdies på det 16., og da det kom til det 18. hullet måtte Woods konvertere en birdieputt på fem meter for å forlenge matchen.

Putten gled forbi, og Rose kunne brette ut dollargliset, vel vitende om at han er sikret en syvsifret lønningspose på fredag.

Lee Westwood sørget for at den andre semifinalen ikke ble noen spennende affære. Westy har vist forrykende form de siste par dagene, og fulgte opp morgenens 64-runde med en 61-runde på ettermiddagen for å slå Charl Schwartzel med seks slag. 600 000 dollar gjorde imidlertid skuffelsen kortvarig for fjorårets grønne jakke-vinner.

– – – – – – 

 

Runde 2

Selv en seier mot Tiger Woods i Turkish Airlines World Golf Final er kanskje ikke nok for Rory McIlroy til å sikre seg en plass i semifinalen.

Etter å ha tapt for Matt Kuchar i tirsdagens åpningsmatch, var det denne gang Charl Schwartzel som skulle stikke kjepper i hjulene for nord-iren. Verdenseneren virket i bedre form enn under åpningsrunden da han tapte med seks slag for Matt Kuchar, og trodde han hadde slått fjorårets Masters-vinner da han chippet i hullet for birdie på det siste hullen. Lykken var imidlertid kortvarig, da sør-afrikaneren fulgte med å senke sin firemetersputt for å vinne matchen med ett slag.

Til tross for sine to tap, er det fortsatt en teoretisk mulighet for at han kan gå videre om resultatene på torsdag går riktig vei for ham. Men først må han slå Tiger Woods.

– Det ser ut som det blir en ekstra dag på stranden. Det var faktisk en ålreit match. Jeg følte meg bedre i form i dag, hadde mange sjanser, men rullet ikke i så mye. Jeg fikk en bedre start og Charl spilte solid, og jeg kunne ikke gjøre så mye da han gjorde birdie på tre av de fire siste, sa McIlroy etter runden.

Tiger Woods tapte også for Schwartzel i sin åpningsrunde, men var tilbake i vinnersirkelen onsdag med fem slag seier mot Matt Kuchar. Med seier mot Rory McIlroy er han garantert avansement til finalerundene. Woods startet dagen med dobbelbogey og bogey på de første hullene, men fikk skuta tilbake på rett kjøl med åtte birdies på de resterende hullene.

Tredjerundene skulle i utgangspunkt slå i gang onsdag, men må heller spilles på torsdagen etter at gårsdagen ble amputert av tordenvær.

Dersom Schwartzel og McIlroy vinner torsdagens tredjerunde, vil McIlroy, Woods og Kuchar alle dele tredjeplassen i sin pulje. Dersom det blir tilfelle, vil spilleren med lavest sammenlagtscore gå videre. Og i skrivende stund er det Tiger som har overtaket her.

Det samme scenariet kan bli tilfelle i gruppe to, der Justin Rose topper tabellen etter seiere mot Lee Westwood og Hunter Mahan. Westwood møter Mahan torsdag, mens Rose skal måle muskler med Webb Simpson.

– – – – – 

 

Runde 1

Ingen av de to verdens beste spillere klarte å vinne sin åpningsmatch av Turkish Airlines World Golf Final.

Rory McIlroy tok tirsdag i golfkøllene sine igjen for første gang siden Europas Ryder Cup-triumf i Chicago. I match mot Matt Kuchar var nord-iren langt fra sin beste, der han til slutt tapte med seks slag for amerikaneren. Heller ikke for Tiger Woods gikk det helt etter planen, som tapte med to slag for fjorårets Masters-vinner Charl Schwartzel.

Til tross for to eagler på de første ni hullene, var McIlroy tre slag bak Kuchar ved runding. Verdenseneren var med i matchen med fire hull igjen, men kollapset helt med trippelbogey, dobbelbogey, dobbelbogey fra hull 15 til 17 for å gå fra to under til fem over.

Schwartzel skaffet seg en tidlig ledelse mot Woods, men Tiger utlignet med viktige birdies på det 16. og 17. hullet. Men med et dårlig innspill i bunkeren på det avsluttende hullet, gikk seieren til slutt til Schwartzel.

I de andre matchene slo Justin Rose en Hunter Mahan som hadde et scorekort blottet for birdies. Lee Westwood gjorde par på det siste hullet for å slå årets U.S Open-vinner Webb Simpson.

Alle spillerne i feltet skal spille tre matcher i gruppespillet, der de to beste spillerne i hver gruppe avanserer til semifinalen og finalen. Vinneren av gruppe 1 (Woods, McIlroy, Kuchar, Schwartzel), vil da spille nummer to fra gruppe 2 (Rose, Mahan, Westwood, Simpson), og vise versa på torsdag. Finalen spilles fredag.

Turkish Airlines World Golf Final