Fredag 24. september skrives norsk golfhistorie når Viktor Hovland slår ut i Ryder Cup for første gang.

Hovland var blant de fem første spillerne som kvalifiserte seg automatisk til den prestisjetunge duellen mellom USA og Europa, og etter en fantastisk start på proffkarrieren er Hovland spådd å ha en viktig rolle både i årets lag og i mange år fremover.

Denne uken gjestet Europas lagkaptein Padraig Harrington podkasten OTB Golf Weekly, hvor han blant annet diskuterte laguttaket og Hovlands anseelse internt i laget.

Der fortalte iren at kjemi mellom spillerne kommer til å være nøkkelen til å finne ut hvilke spillere han skal sette sammen på lag. Det kommer ikke til å bli noe problem med Hovland, som tilsynelatende alltid spiller med senkede skuldre og et smil om munnen:

– Spillerne må være komfortable med den de spiller med. Kanskje har de spilt med noen tidligere og ikke hatt den beste «vibben». Derfor spør vi alle spillerne hvem de ønsker å spille med, og de fleste er ganske generøse. De nevner kanskje én eller to spillere de virkelig liker, og kanskje én eller to de ikke føler passer så bra.

– Alle elleve spillerne ønsket å spille med Hovland! Jeg må ta hensyn til både erfaring, hvem som er debutanter, og hvem som er landsmenn, ler Harrington.

(Artikkelen fortsetter under)

Da Norsk Golf nylig spurte Hovland om han hadde noen ønsker om hvem han kunne tenke seg å spille med, sa han at han hadde «pekt seg ut et par» som han tenkte ville være en god match. Han understrekte imidlertid at han var fleksibel på hvem han får som partner.

Tidligere har både Rory McIlroy og Ian Poulter sagt at de gjerne vil spille med Hovland.

Fredag ble også verdensener Jon Rahm spurt om Hovland etter at Rahm fullførte sin andrerunde av Fortinet Championship i California. Heller ikke han var sparsommelig med superlativene:

– Jeg har ikke spilt så mye med ham, men han er en absolutt ball striking-maskin. Det er en ganske god egenskap å ha i golf. Han er åpenbart en fantastisk spiller. Han har vunnet to ganger, Puerto Rico og Mayakoba. Mayakoba er en bane man må slå ballen virkelig bra for å vinne.

– Han er en komplett spiller. Han har spilt veldig bra i sin unge karriere, og jeg er ganske sikker på at han kommer til å bli et veldig bra tilskudd til det europeiske laget, sier Rahm.

(Artikkelen fortsetter under)

Som vanlig er USA favoritter på papiret før Ryder Cup, og alle spillerne på laget er ranket topp-20 i verden, i tillegg til åtte av de ti beste i verden. Europa har likevel vunnet Ryder Cup fire av de fem siste gangene.

Det er også store spørsmål om kjemien internt i det amerikanske laget, og først og fremst forholdet mellom Bryson DeChambeau og Brooks Koepka.

Laginnsatsen og kjemien har også vært mye av grunnen til at det er Europa som har vunnet fire av de fem siste gangene.

Se lagene til Europa og USA under.

Ryder Cup spilles på Whistling Straits fra 24. til 26. september. Turneringen sendes på V Sport Golf og Viaplay.

Europa

Jon Rahm

Tommy Fleetwood

Tyrrell Hatton

Rory McIlroy

Viktor Hovland

Paul Casey

Matt Fitzpatrick

Lee Westwood

Bernd Wiesberger

Shane Lowry

Ian Poulter

Sergio Garcia

USA

Dustin Johnson

Bryson DeChambeau

Patrick Cantlay

Brooks Koepka

Collin Morikawa

Justin Thomas

Xander Schauffele

Tony Finau

Jordan Spieth

Scottie Scheffler

Daniel Berger

Harris English