«Etter at golf vokste frem som en stor tilskuersport på 1920-tallet, har sporten vært til glede for millioner. Utover idretten i seg selv og dens rekreasjonsverdi, er golf en milliardindustri som genererer arbeidsplasser, handel, økonomisk utvikling og skatteinntekter for samfunn over hele landet«, skriver We Are Golf på sin hjemmeside.

 

Les også: Om å fortså golfens betydning 

 

We Are Golf er et samarbeid mellom PGA of America, Golf Course Superintendends Association og National Golf Course Owners Association of America.

 

Golfsporten har opplevd nedgang over hele verden, i USA så vel som i Norge og resten av Europa. Etter 25 år med kontinuerlig vekst begynte utviklingen å bremse i 2005. I 2011 mistet Europa nesten 50 000 golfere. Det er likevel ikke bare mørketall. Golfweek.com kunne i høst avsløre en økning i antall spilte golfrunder i USA i 2012, sammenlignet med året før. Det til tross for nedgangen i medlemsmassen.

 

Les også: Golf i Norge = 190 milliarder 

 

– Til tross for at det er mer enn 10 000 offentlige golfanlegg i USA, to millioner amerikanske arbeidsplasser er knyttet til golfindustrien, og at golfbanene går i ett med miljøet, sliter golfen med å fjerne sitt image som en sport for eliten. Folk har dannet seg et bilde av sporten som rett og slett ikke stemmer med fakta, skriver We Are Golf.

 

Derfor har de i samarbeid med analysebyrået SRI International og Golf 20/20 laget en infografikk for å illustrere golfens påvirkning på det amerikanske samfunnet. Det er også lansert en kampanje på Twitter, #iamgolf, der budskapet er å spre golfens positive ringvirkninger.

 

Under ser du tallenes tale (se hele infografikken nederst i artikkelen). Alle tall gjelder for USA.

 

Økonomi

 

$176,8 milliarder – golfens totale økonomiske påvirkning, enten direkte eller indirekte.

 

$68,8 milliarder – den totale størrelsen på golføkonomien i USA i 2011. En oppgang fra 62 milliarder dollar i 2000.

 

$55,6 milliarder – lønninger som følge av golf nasjonalt. Golfindustrien står for to millioner arbeidsplasser, enten direkte eller indirekte.

 

Miljø

 

8 174 926 mål – det totale grøntarealet fra golfbaner.

 

2 500 kvadratfot med gress produserer nok med oksygen for en familie på fire.

 

Helse

 

En 18-hulls runde tilsvarer i snitt en spasertur på åtte kilometer.

 

PGA of America hjalp til med å lansere Michelle Obamas initativ for å bekjempe fedme blant barn, og introduserte «Let’s Move on Course»-prosjektet for å fremme helsefordelene med golf for barn og unge.

 

En 18-hullsrunde brenner i snitt 2000 kalorier.

 

Infografikk We Are Golf