Med en tredjerunde på 66 slag, fire under par spilte sør-afrikaneren Rory Sabbatini seg til en fem slags ledelse i Honda Classic i Florida lørdag. Bak Sabbatini følger Y.E. Yang fra Sør Korea og Jerry Kelly på fire under. Sabbatini og Yang er forøvrig de eneste ikke-amerikanerne blant de ti øverste på resultattavlen.

Mye venting

Sabbatini er på touren først og fremst kjent for to ting: sitt lynraske spilletempo og sin korte lunte. Man skulle med andre ord tro at han likte dårlig å måtte vente i lang tid på det sjette hullet etter at Jerry Kelly i gruppen foran slo sin drive opp i tretoppene. På de to foregående hullene hadde Sabbatini bygd opp litt momentum ved å gjøre to birdies på rad. Heldigvis klarte han å snu den lange ventetiden til noe positivt.

– Faktisk så tror jeg situasjonen på det sjette hullet hjalp meg til å slappe av der ute. Jeg fikk muligheten til å senke skuldrene litt og tenke på andre ting, sa han til pgatour.com etter runden. 

Roen gjenspeilet seg på greenene, og med ny putter i bagen senket han flere lange birdieputter. Dagens 66-runde var feltes laveste score for andre runde på rad for Sabbatini. Fredag satte han banerekord med 64 slag. En seier for Sabbatini vil bli hans sjette på PGA-touren, og hans første siden Byron Nelson Championship for snaue to år siden.

– Jeg har puttet bra i hele år, men følte likevel at jeg ikke har senket nok putter. Noen ganger er det deilig med en forandring, var forklaringen på hans putterbytte.

Ingenting avgjort

Sabbatini forteller at han liker presset som følger å være i tet på avslutningsrunden, men Jerry Kelly på andreplass mener det fortsatt er helt åpent.

– På en en vanskelig bane som denne, og så tøffe værforhold er ikke fem slag mye. Så lenge man spiller stabilt og tar med seg et par birdier på veien så vet man aldri.

Spencer Levin som ledet etter to runder falt nedover listene lørdag med en runde på 73 slag, tre over par. Han ligger nå på en delt 16. plass, 11 bak Sabbatini. Falt gjorde også verdenstoer Lee Westwood. Engelskmannen startet dagen på åttendeplass, men med en runde på fem over par falt han til en delt 30. plass og er dermed ute av tetkampen. Fire over par ligger han for turneringen.

Leaderboard.

 

Kilde: Associated Press