– Jeg har klokkertro på det arbeidet golfforbundet nå gjør.  Utvikling av sportslig plan, mer regionalisering og satsing på barn og bredde er spennende og banebrytende, sier Frode Scheie til Norsk Golf.

 

Den avtroppende idrettssjefen avviser med dette at det er uenigheter som ligger til grunn for at han nå skifter ut grønne golfbaner med innedørshaller, og tar fatt på jobb som sportssjef og herretrener i sammenslåtte Bækkelagets Sportsklubb og Nordstrand Idrettsforening, BSK/NIF.

 

– Timingen er god, og vi har fått til mye. Det er etablert en ny struktur for idrettsavdelingen i NGF, og arbeidet med sportslig plan er i god gjenge.  Tingvedtaket om å økt medlemsskontingent med 25 kroner for å kunne gjøre en OL-satsing, kom på plass i fjor høst. Og med flere internasjonale turneringer på plass i Norge, så har golfforbundet et godt utgangspunkt for videre utvikling, sier Scheie. 

 

I omorganiseringen som ble gjort gjeldende fra årsskiftet, gikk Scheie over fra å være sportssjef til idrettssjef med overordent ansvar for hele idretssavdelingen – bredde til topp –, mens Øyvind Rojahn ble teamleder for toppidrettstrenerne. 

 

– Ledergruppen skal se videre på hvordan den fremtidige organiseringen skal være, hvilke funksjoner som skal fylles og hvilken kompetanse som er egnet, sier Scheie, som fortsatt vil være med å meisle ut dette inntil han slutter.

 

Les også: Vil ansette en fra golfmiljøet

 

– Blir det som å komme ”hjem”, når du nå skal tilbake til håndballen?

 

– Jeg ble hekta på golf på 90-tallet, og har vært privilegert som har fått holde på med begge deler. Jeg har alltid hatt lyst til å bli herretrener, og nå gir BSK/NIF meg sjansen til dette, sier Scheie. Han blir også fortsatt å finne som håndballens ekspertkommentator på TV2.

 

– Forhåpentligvis får jeg også tid til å spille golf. I fjor rakk jeg bare tre runder på hjemmeklubben min, Drøbak. Med 150 reisedøgn i inn- og utland,  ble det lite tid igjen, sier Scheie.