Seier, banerekord og skolerekord på college

De norske collegegolferne fortsetter å bite fra seg over dammen. Elisabeth Haavardsholm, Tonje Daffinrud, Daniel Aulin Jansen og Sebastian Mørk Andersen er blant spillerne som har imponert stort denne uken.

Andreåringen ved CSU Northridge, Elisabeth Haavardsholm sikret karrierens første collegeseier da hun vant CSUB Invitational tirsdag. En avslutningsrunde på 78 slag (+4) var nok, etter at hun hadde klinket til med knallsterke syv under par på åpningsdagen og banerekord.

Dermed vant hun hele turneringen, med lagvenninne Clariss Guce på plassen bak på pallen. Dermed ble det også lagseier på CSU Northridge.

Resultater

Banerekord ble det også på Denver-jenta Tonje Daffinrud, endte på andreplass i Anuenue Spring Break Classic. I likhet med Haavardsholm leverte hun en knallrunde på syv under par på åpningsrunden, noe som både er personlig rekord for Daffinrud, men også banerekord og en tangering av Denvers skolerekord. Daffinrud avsluttet onsdag med en 74-runde, og endte med det på andreplass.

Kun to andre Denver-jenter har klart en 65-runde tidligere, tilbake i 2007-08-sesongen.

– Jeg kunne ikke vært med glad for Tonje og hennes syv birdies, hun har jobbet virkelig hardt. Dette er det beste jeg har sett henne spille, og hun har aldri vært mer fokusert, sa lagets trener Lindsay Hulwick etter åpningsrunden.

Denver ble nummer 10 i lagkonkurransen.

Leaderboard

Førsteåringen Daniel Aulin Jansen sikret vårsesongens andre seier, da han tirsdag klatret til topps i Cateeche Golf i Georgia. Med en totalscore på en under par sikret han seier med to slags margin. Desto mer imponerende er det at turneringen ble spilt i kraftig vind.

19-åringen har nå to seiere og en tredjeplass på de tre turneringene han har spilt i 2013.

Lagets hans Faulkner University fra Alabama vant lagkonkurransen.

Hjemmeside

Mount Olive Colleges Sebastian Mørk Andersen spilte stabilt gjennom hele Bearcat Golf Classic denne uken, og etter runder på 72, 70- og 72 slag kunne han bokføre sin beste plassering i sin fortsatt korte collegekarriere. Med andreplass var han best på laget, som endte på fjerdeplass sammenlangt.

Andersen endte åtte slag bak Belmont Abbey College sin vinner Adam Hedges.

Resultater

Nicoline Skaug (East Carolina) kunne også bokføre årets beste plassering, med en sterk 7. plass i Briars Creek Invitational. Med 80, 72- og 75 slag endte hun 11 over par sammen med fem andre spillere, ti bak vinneren Ashley Armstrong.

Skaug var lagets beste spiller, og ledet East Carolina til 6. plass.

Marit Bjerke var også med men måtte ta til takke med delt 57. plass. Hennes Augusta State endte som nummer ni.

Resultater

Selv om Vilhelm Bogstrand haltet seg inn til en 82-runde og 29. plass i sisterunden av Lions Classic, kunne laget hans fra Oklahoma Christian University juble for vårsesongens første seier.

– Det var en konstant kamp mot banen og forholdene, men vi kjempet oss gjennom, sa lagets trener David Lynn fornøyd etter turneringen.

Resultater

Til tross for to eagler på sisterunden, ble det bare delt 39. plass på Sondre Ronold i Battle at Primm. Ronold, som nylig tok karrierens første collegeseier, gikk runder på 73, 73 og 77 slag. Oklahoma City University endte på fjerdeplass i lagkonkurransen.

Anders Ellingsberg gikk på sin side runder på 71, 70 og 77 slag, noe som holdt til en invidiuell 20. plass. Hans Wayland Baptist University endte imidlertid to plasser bak Oklahoma Christian i lagkonkurransen.

Resultater

NM-vinneren fra 2011, Solveig Helgesen spilte bra i tøffe forhold i John Kirk Panther Intercollegiate, og delte 8. plassen med +19 totalt. Hun var med i turneringen som invidiuell utøver.

Lagvenninne Julie Lied fikk det aldri helt til å stemme i turneringen, og landet til slutt nede på 56. plass (81-79-93). Hennes Georgia State kapret dog den siste plassen på pallen, delr med James Madison University.

Resultater

Det ble delt 21. plass på Steven Molumby i Anteater Invitational, med en totalscore på 21 over par. CSU Northridge sine «matadorer» endte på 10. plass sammenlagt.

Resultater

South Alabamas Ingrid Hagen har imponert denne sesongen med en rekke plasseringer i toppen, men måtte tirsdag ta til takke med delt 30. plass (85-80-77) i UALR Women’s Golf Classic.

South Alabama delte 9. plassen i lagkonkurransen.