Ariya Jutanugarn har vært den dominerende spilleren på kvinnenes LPGA-tour denne sesongen. Turneringsseieren er hennes tredje for sesongen. 22-åringen fra Bangkok gikk ut før den siste runden i Skottland likt med Amy Yang med åtte slag under. Yang fikk en tøff dag og endte med ett slag over par, mens Jutanugarn holdt unna for australske Minjee Lee som endte på andreplass. 

Jutanugarns eneste miss på søndagens sisterunde var en bogey på det sjette hullet, men 22-åringen viste sterk psyke da hun slo tilbake med tre birdies på de neste tre hullene. Jutanugarn fullførte med to nye birdies på de siste ni og holdt med det akkurat unna for Lee, sistnevnte var svært nære å tvinge frem omspill med en birdie på det siste hullet. 

På toppen for bli denne gang

Jutanugarn kommer med søndagens turneringsseier også til å ta over den gjeveste plasseringen, førsteplassen å verdensrankingen. Det er en plass den unge thailenderen også hadde i en kort periode i 2017. Nå er det ting som tyder på at Jutanugarn kommer til å lime seg fast øverst på rankingen en god stund fremover. 

Sine 22 år til tross har den nye verdenseneren en imponerende merittliste. I 2016 ble hun den første spilleren fra Thailand, mann eller kvinne, som vant en av de store Majorsene da hun tok hjem tittelen i British Open. Denne sesongen har hun doblet antall Majors-titler etter at hun tok hjem seieren i US Open. 

Har dominert voldsomt denne sesongen

Denne sesongen har også Jutanugarn dominert kraftig. Hun leder pengelisten med nesten en million dollar ned til andreplassen, Nasa Hataoka. I tillegg leder hun «Rolex player of the year race» og «Race to the CME Globe», Jutanugarn topper også LPGA-touren i scoring avarage, birdies, putting avarage og topp ti plasseringer. 

Etter sin eksplosive inntreden i verdenstoppen i 2016 fikk unge Jutanugarn en litt tøff periode hvor hun misset cutten i fjorårets siste Majors. Nå virker det som Jutanugarn sitt mentale spill nærmer seg de enorme fysiske forutsetningene hun besitter. 

Seieren betydde litt ekstra

Seieren i Skottland smakte ekstra godt for den unge verdenseneren. 
– Seieren betyr enormt. Jeg fortalte caddien min at jeg hadde et stort ønske om å vinne på en links-bane. Om det så bare ville være en gang i mitt liv. Så akkuratt nå føles det utrolig godt, sa Jutanugarn etter turneringsseieren. 

En uke før kvinnenes British Open går av stabelen i Lancashire i England er det nok en del av de andre i verdenstoppen som bør se opp. 
– Jeg traff ballen utrolig bra, og puttingen min i dag var nok det beste jeg har gjort de siste dagene. Alt i alt så var det en veldig god uke og jeg gleder meg til neste helg. 

To norske spillere fullførte også turneringen i dag. 
Marianne Skarpnord gikk sisterunden på par og endte med det tre slag over for turneringen. Vårt eget stortalent, Karoline Lund, slo tilbake etter en utrolig vanskelig dag lørdag med å gå sisterunden ett slag under. Med det endte hun åtte slag over.