Semifinale-exit for de norske gutta

Kristoffer Reitan og Viktor Hovland delte til slutt en imponerende 3. plass i French Boys International Championship, etter at de begge måtte gi tapt i semifinalene.

Publisert

De to norske landslagsspillerne startet dagen med hver sin seier i kvartfinalene. Reitan fortsatte dagen i samme spor han hadde vært i tidligere i sluttspillet, og vartet opp med ny utklassingsseier 6&4 mot franksmannen Alexandre Daydou.

For Hovland ble det langt jevnere, men også han gjorde jobben med seier på hull 18 over svenske Marcus Svensson.

I semifinalene ble det imidlertid til slutt tap for de to norske gutta.

Hovland tapte slik han vant kvartfinalen – på det siste hullet mot Augustin Hole fra Frankrike, mens Reitan ble slått 4&3 av italieneren Guido Migliozzi.

Selv om det ikke ble noen reprise av en helnorsk finale slik det var i 2012, er uansett ikke to norske tredjeplasser dårlig i verdens høyest rangerte U18-turnering!

Fra lørdagen

Kristoffer Reitan og Viktor Hovland er klare for kvartfinalen i prestisjetunge French Boys International Championship. De gjorde seg spesielt bemerket ved å slå ut sluttspillets høyest seedede spillere.

Reitan (Oslo GK) møtte vinneren av slagspillet, hjemmehåpet Paul Elissalde i 16-delsfinalen på morgenen. Der var Reitan overlegen fra start til slutt, og feide franskmannen av banen 6&4.

I den andre norske 16-delsfinalen ble det langt jevnere mellom Viktor Hovland og svenske Marcus Kinhult, feltets høyest rankede spiller før turneringen. Hovland lå lenge på etterskudd, men snudde matchen og vant til slutt med en sterk birdie på det første omspillshullet.

I ettermiddagens åttedelsfinaler fortsatte de to norske unguttene det imponerende spilelt. Reitan utklasset Leo Mathard hele 7&6. På de 26 hullene han spilte lørdag gjorde han hele åtte birdies, og ikke en eneste bogey!

Også for Hovland ble det utklassingseier på ettermiddagen, da belgieren Alan de Bondt måtte gi tapt 6&5.

Søndag morgen venter svenske Marcus Svensson for Hovland, mens Reitan skal duellere med en annen franskmann, Alexandro Daydou. Semifinalene spilles også søndag, mens en eventuell finale går over 36 hull mandag.

Er det allerede lov å håpe på en ny helnorsk finale, slik det var i 2012?

Norge har en god CV fra French Boys og Carlhian Trophée tidligere. I 2012 ble det dobbelt norsk da Vetle Marøy slo Petter Mikalsen i finalen. I 2011 gikk Kristoffer Ventura helt til topps i matchplayfinalen mot hjemmehåpet Pierre Tillement, og i 2007 ble det norsk sølvmedalje da Frederik Kollevold tapte for Floris de Vries.

Fra slagspillet

Fem norske gutter stod på startstreken i ukens prestisjetunge French Boys International Championship – verdens høyest rankede U18-turnering. Nå er Viktor Hovland og Kristoffer Reitan klare for sluttspill!

De to landslagsspillerne endte på henholdsvis delt 18.- og 27. plass etter de to første rundene, og skal nå inn i match-sluttspill sammen med de 32 beste spillerne.

Viktor Hovland (Drøbak GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) åpnet begge turneringen med en sterk 70-runde torsdag, noe som holdt til delt 6. plass etter første dag. Fredag falt de tilbake med runder på 74 og 75 slag, men det var likevel nok til å avansere. Kristoffer Reitan klarte cuten med et nødskrik, og vil dermed få tøff mostand i lørdagens 16-delsfinale.

Nærmest av de andre norske spillerne i ukens turnering var Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), som til slutt måtte ta til takke med 52. plass, tre slag bak cutstreken. Slaget bak fulgte Ålesund GKs Daniel Øverås på 59. plass, mens Jarle Volden (Oslo GK) ble nummer 75.

Powered by Labrador CMS