(Pressemelding) Det er i år satt opp  kr 30 000 i pengepremier som fordeles på de 3 beste i herreklassen med kr 15000 for førsteplass, 10 000 for andre og 5 000 for tredejeplass. Amatører kan i henhold til reglene ikke vinne så store pengepremier, så om amatører vinner vil de få gavekort på kr 6 000 og restbeløpet tilfaller spillerens hjemmeklubb som stipend for utvikling av spillere.

 

Da påmeldingsfristens utløp var det 165 påmeldte til et startfelt på 78 for 60 herre og 18 damer.  For første gang var det også betydelig «overbooking» på spinnesiden, noe som gir et ekstra sterkt startfelt.  

 

Norgescup er en serie forbundsturneringer, arrangert i samarbeid mellom NGF og golfklubbene. Norgescup er øverste turneringsnivå for elitespillere – damer og herrer  i Norge, både profesjonelle og amatører og inkluderer også Norgesmesterskapet.


Målsetningen med Norgescup er å tilby elitespillere turneringer på et høyt nivå, slik at de får nødvendig erfaring for å kunne slå gjennom på et høyere internasjonalt nivå. Nytt av året er at turneringen i år spilles med 3 runder (54 hull) med 2 runder på lørdag og finalerunde på søndag og at den inngår i verdensrankingen for amatører (WAGR). Regionen stiller med 3 spillere i dameklassen – Katerina Jæger, Susanne Jepson og Karoline Woie – alle fra Stavanger  Golfklubb.

 

I herreklassen er regionen representert med i alt 13 spillere – Ronny Sola og Geir E Jørgensen som spiller hjemmebane, Andreas Tendenes, Jæren, Jostein Kvaløy, Norvegen, Marcus Endelöf og Trym Falch, Sandnes, Arne Ravndal og Sverre K Skomedal, Sola. Stavanger gk representeres med Martin M Engelsgjerd, Are Å Friestad, Christer Knag, Petter Mikalsen og Aksel Kristoffer Olsen. De to sistnevnte ble henholdsvis nr 1 og 2 i RegionTour Rogaland som også ble spilt på Solastranden sist helg med et startfelt på 113.

 

Hoveddommer er Gunnar Odland, Solastranden GK, Sandnes Sparebank har satt opp gavekort på kr 1500 for nye banerekorder og eventuell Hole-in-One (hull 3). Banen er i topp stand etter en «snill» vinter og værmessig ligger det an til flotte forhold 

 

Publikum ønskes velkommen. Det er gratis adgang og sluttspillet vil foregå mellom kl 13 og 15.