Det var bare æren å spille for for Knut Børsheim, etter at han torsdag tangerte sin svakeste runde som proffspiller så langt. Børsheim startet fredagens andrerunde av The Gujarat Kensville Challenge åtte slag bak cutgrensen, og selv om spillet hevet seg fra gårsdagen, er det fortsatt mye rom for forbedring på greenene.

 

– Spiller bra men putter dritt. Eneste forskjell i dag var at jeg satte alle putter under tre fot. Men jeg setter ikke en jævlig putt! I dag treffer jeg 15 greener og er inne på to på alle par 5-hullene. Bare latterlig irriterende, måtte en oppgitt konstatere Børsheim til Norsk Golf kort tid etter å ha signert for en andrerunde på en over par (73).

 

Selv om runden var en bedring på åtte slag, var det aldri noe tvil om at det skulle bli misset cut. Med ti over par sammenlagt ble det til slutt delt 104. plass, hele åtte slag bak cuten.

 

Til tross for at puttingen var av den labre sorten, vil han fortsette å jobbe på det samme som tidligere i ukene som kommer.

 

– Jeg trener jo mest putting. Men jeg slo litt bedre putter mot slutten i dag, så det blir vel bare å få mer mengdetrening utendørs så blir det supert, konkluderer han overfor Norsk Golf.

 
Neste turnering på Challenge Tour-programmet er The Barclays Kenya Open. Turneringen spilles fra 14. til 17. februar.
 

 

Runde 1

Knut Børsheim fikk en katastrofal start på sin Challenge Tour sesong i India torsdag. En iskald putter sørget for en tangering av hans høyeste score som proffspiller.

 

Fana-golferen som i fjor «rykket ned» fra Europa-touren har satt seg som mål for sesongen å ta seg tilbake til det gode selskap. 

 

Torsdag gikk omsider startskuddet for årets Challenge Tour-sesong på Kensville G& CC i Ahmedabad i India. Dessverre skulle åpningsrunden bli av det forglemmelige slaget.

 

Les også: Børsheim bygger muskler før sesongstart 

 

Børsheim fikk en verst tenktelig start på dagen med fem bogeys på de seks første hullene, og klarte derfra aldri å få skuta tilbake på rett kjøl. Da slagene skulle oppsummeres på slutten av runden stod det to birdies og hele 11 bogeys på scorekortet.

 

Det resulterte i en runde på ni over par, 81 slag og en delt 115. plass – tredje sist på leaderboardet. Når vi ber ham forklare hva som gikk galt svarer han:

 

– Putting. Kan vel konkludere med at i dag VAR mitt laveste punkt i min golfkarriere!, skriver han på tekstmelding til Norsk Golf, før han utdyper:

 

– Var faktisk helt krise i dag! Vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Sånne dager gidder jeg ikke tenke på en gang. Shit happens, så jeg har ingen problem med å omstille meg til morgendagen. Men skal jeg være ærlig med meg selv så føles det ikke som jeg har en 64 i kroppen imorgen. Men jeg får gå ut og gjøre mitt beste, og forhåpentligvis kan jeg spille på meg litt selvtillit.

 

– Slo ballen bedre enn jeg gjorde i hele fjor. Det var det sykeste. Vi snakker krise putting!, skriver han videre.

 

Runden hans er samtidig en tangering av hans svakeste runde som Challenge- og Europatour-spiller. Vi må helt tilbake til åpningsrunden av Telenet Trophy i Belgia i mai 2011 hvor Børsheim sist leverte en runde på 80-tallet. Også da ble det 81 slag, noe som resulterte i en misset cut. 

 

Det må nok  et aldri så lite mirakel til om ikke det samme skal skje på fredag. I skrivende stund har Børsheim åtte slag opp til cutgrensen.

 

– Tror forresten det er få på Challenge Tour som har bedre utgangspunkt for forbedring enn meg i 2013-sesongen, fastslår Børsheim til Norsk Golf.

 

Spanjolen Agustin Domingo leder turneringen på seks under par, tett etterfulgt av Andrew McArthur fra Skottland og hjemmebanespiller Shiv Kapur.

 

Børsheim er eneste norske spiller med i turneringen.

 

Les også: Børsheim optimist for fremtiden