Webb Simpson har vært en av de aller, aller beste spillerne på PGA-touren denne sesongen. To ganger har han vunnet, og han har vært nære på en rekke ganger i tillegg. Men han vant ikke FedExCup-sluttspillet, noe han hadde en alle tiders mulighet til å klare, men han spilte for dårlig i den avsluttende turneringen, The Tour Championship. Dermed gikk bonusen på ti millioner dollar til Bill Haas isteden.
Denne uka er Simpson tilbake i spill igjen for første gang siden den lille nedturen i Atlanta, og fremdeles er det penger det handler om for amerikaneren. Simpson ligger nemlig på andreplass på pengelisten, snaue 70.000 dollar bak Luke Donald, og mannen med det tegneserievennlige navnet vil helst unngå å bli nummer to der også.
Det betyr at han må bli blant de 15 beste i ukens The McGladrey Classic. Det er bare én uke igjen av sesongen.
– Luke spilte bra hele sesongen, og siden jeg begynte å nærme meg toppen av pengelisten, ble det ganske viktig for meg å vinne. Det er litt som med Tour Championship. Det er vanskelig ikke å fokusere på det. Men vi prøver bare å gå ut og spille så godt vi kan, og hvis vi vinner, så blir alt så mye bedre.
I tillegg til pengetittelen jager Simpson noe de fleste andre golfspillere jager denne uka, nemlig jobbsikkerhet. Vinner han pengelisten, får han en fem års spillerett på PGA-touren.
– Å vite at du har jobb i fem år – det er ganske viktig. Jeg har en spillerett i tre år nå, men når du kan få fem…
En annen ting å spille for denne uka, er tittelen som årets spiller. Simpson er, som en av seks spillere som har vunnet to ganger i 2011, en av kandidatene.
– Jeg synes tittelen skal gå til den spilleren som har spilt best golf gjennom hele sesongen. Kontinuitet er en del av det, sier han og tenker nok mest på Luke Donald, men sannsynligvis en god del på seg selv også. Simpson har spilt 24 turneringer, han har klart cuten i 21 av dem, det er blitt to triumfer og to andreplasser, og han har hele ti topp ti-plasseringer. Og han har spilt inn 5.768.243 dollar. Så langt.
Luke Donald har en seier, to andreplasser, to tredjeplasser og 13 topp ti-plasseringer på de 18 turneringene han har spilt.
Kilde: pgatour.com