Simpsons seier betyr at det har nå vært 15 forskjellige vinnere av de 15 siste majorturneringene – gode nyheter for de som fortsatt er på jakt etter sitt majorgjennombrudd.

 

Veien opp til stjernestatus på PGA-touren har vært kort for Webb Simpson. En totalscore på en over par var nok til å gi den 26 år gamle amerikaneren sin første majorseier noensinne. Simpson avsluttet med søndagens nest laveste score på to under par, og vant med ett slag på vinneren av U.S. Open for to år tilbake, Graeme McDowell og Michael Thompson. Dette var bare Simpsons andre opptreden i U.S. Open.

 

Nervøs 


Simpson, som startet dagen fire slag bak teten, er nå den tredje amerikaneren på rad til å vinne en majorturnering etter Keegan Bradleys seier i PGA-mesterskapet i høst, og Bubba Watsons triumf i The Masters for to måneder siden. Seieren var Simpsons tredje på PGA-touren. 

 

– En av tankene mine på back nine var, «jeg aner ikke hvoran Tiger har klart å vinne 14 av disse turneringene». På grunn av presset klarte jeg nesten ikke å føle beina mine på de siste ni, måtte Simpson medgi etter runden.

 

Simpson gikk inn i klubbhuset med en ledelse på to slag på Graeme McDowell, og måtte bare sitte og vente i spenning på at nord-iren skulle fullføre sin runde. McDowell gjorde birdie på det 17., og hadde mulighet til å tvinge Simpson ut i 18-hulls omspill mandag med en birdie på det siste hullet. Men birdieputten fra syv meter ville ikke i.

 

– Det er mange blandede følelser akkurat nå. Skuffelse, utmattelse og stolthet, men først og fremst frustrasjon ettersom jeg bare traff tre fairways i dag. Dette er U.S. Open, og da går ikke det.

 

McDowell startet dagen i lederball med Jim Furyk, som avsluttet fire over par og fjerdeplass. Furyk var bookmakernes favoritt før runden, med sine ti seiere og syv andreplasser de 17 siste gangene han har ledet før den siste runden. Furyk virket solid store deler av runden, men med tre bogeys på de siste seks hullene ville det seg ikke. 

 

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg hadde mine muligheter og sjansen min var der. Det var min turnering å vinne, måtte en skuffet Furyk konstatere.

 

Marerittstart for Tiger


En annen som hadde god grunn til å være skuffet var Tiger Woods. Tiger startet dagen fem slag bak Furyk og McDowell, og tok sikte på å ta sin første comeback-seier i en major. En avslutningsrunde på tre under par ville vært nok for å ende opp på toppen av leaderboardet, men med en katastrofal start på dagen ble det en umulig oppgave. Da han var seks over for dagen etter seks hull var han helt ute av det, og da hjalp det ikke stort å gå de siste 12 på tre under par.

 

Woods prøvde å se positivt på uken, men det er ikke til å komme bort i fra at uken var en tapt mulighet til å spise innpå Jack Nicklaus sin majorrekord. Woods ledet turneringen etter 36 hull, men endte til slutt på en skuffende 21. plass.

 

– Det er mye positivt med denne uken. Jeg slo ballen virkelig bra. Dessverre klarte jeg aldri å lære meg farten på greenene før i dag. Lørdag bommet jeg fairwayene med bare et par meter, og mer skal det ikke til på denne banen.

 

Stående ovasjon til Hossler 

 

Spilleren som kanskje har vekket mest oppsikt denne uken er 17 år gamle Beau Hossler, som var med i tetkampen de tre første rundene. Dessverre skulle det ikke holde i fire runder, og med en dobbelbogey på det siste hullet falt han til 29. plass, og ble med det slått med ett slag av Texas Universitys Jordan Spieth som turneringens beste amatør.

 

Hossler sin trøstepremie var en stående ovasjon på det 18. hullet som kunne høres over hele San Francisco.

 

– Dette er et steg videre i læringsprosessen min, og jeg har fortsatt litt tid på meg før jeg skal leve av dette, sa Hossler etter runden.

 

Men turneringen tilhørte Webb Simpson. Ikke mange hadde trodd han skulle ende opp som vinner da han var to over par for dagen etter fem hull, men 26-åringen bet tennene sammen, gravde dypt og fikk sin belønning.

 

– Om jeg skal være ærlig så trodde jeg at jeg kunne vinne en major, men ikke så tidlig.

 

Nå begynner forberedelsene til The Open Championship på Royal Lytham & St. Anne om en måned. Torsdag slår Travelers Championship i gang i Maryland, mens uken etter er det duket for AT&T National på Congressional Country Club – arena for fjorårets U.S. Open. Da er Rory McIlroy, Luke Donald, Tiger Woods og store deler av verdenseliten tilbake på startstreken.