Av Erik Pettersen

 

Elias Bertheussen fikk ikke spillet til å stemme denne helgen på Asia-touren i Taiwan. Lørdag ble det 79 slag og følgelig raste han på leaderboardet. Søndag gikk det ikke stort bedre. Det ble et fargerikt scorekort etter seks bogeys, tre birdies og én trippelbogey før dagen var omme. Det blir 78 slag for dagen og 23-åringen havnet helt nederst på tabellen, 14 over par totalt.

 

Dagen bar preg av unøyaktighet fra tee. Trondheim-spilleren traff bare halvparten av fairwayene og halvparten av greenene og med den statistikken blir det vanskelig å levere lav score.

 

Thailandske Thaworn Wiratchant stakk av med seieren denne uken med en 68-runde på søndag.

__________________________________

 

3. runde

 

Av Erik Pettersen:

 

Elias Bertheussen hadde spilt en solid turnering og var i god posisjon før lørdagens tredje runde av Yeangder Tournament Players Championship i Taiwan. 6 birdies på de første to rundene var fasit, og han hadde ikke tapt så mange slag heller. Med en god runde kunne dette bli en topplassering for Bertheussen.

 

Dessverre ble lørdag en tung dag på jobben . Fem bogeys, én dobbeltbogey og ingen birdies. Dermed raste han på leaderboardet til åtte over par og tredje dårligste totalscore av alle i feltet på +8.

 

Han traff 6 fairwayer, 11 greener og hadde 35 putter lørdag ettermiddag. 

 

Amerikanske Chan Kim har tatt føringen i turneringen på 10 under par. Det er 18 slag bedre enn det norske håpet.

 

_________________________________________

2.runde

 

Innstillingen før runden var upåklagelig.

 

– Æsj!! Kom aldri skikkelig inn i det, og fikk til tider juling av bane og vanskelige spilleforhold. +3 ble det og ligger et fattig slag bak cutten før morgendagen, da skal jeg gå ut å drepe ballen så en snill og rytmisk måte!

 

Det måtte komme en god runde fra Bertheussen i dag og det gjorde det. Med -2 klatret han fra 71 til 33.plass med +1 totalt.

 

4 x birdie og 2 x bogey ble det på runden som inneholdt langt flere fairwaytreff enn i går. Når han i tillegg gikk ned fra 33 til 31 putter gir det utslag på scoren

 

– Førsterunden spilte jeg ganske rottent og fikk ikke til så mye av det jeg prøvde på. Andrerunden spilte jeg veldig solid og bra, med unntak av to slag hvor jeg måtte chippe meg ut fra skogen. Følte kanskje jeg kunne vært et par bedre, men er fornøyd med dagen og gleder meg til videre spill. Fairwaytreff hjelper veldig, spesielt når greenene er så harde og små som her.

 

Bertheussen er heller ikke ute av kampen om en god plassering. 18 spillere ligger på -2 eller bedre. Med en god runde på ‘moving day’ ser det lysere ut for størrelsen på premiesjekken.

 

Leder av turneringen er thailandske Thaworn Wiratchant på -8. Ikke uventet fra en av forhåndsfavorittene som også er tidligere vinner her i Taipei.

 

 


 

1.runde

 

Elias Bertheussen er tilbake på Asian Tour etter et sommeropphold i Europa og Norge. Årets norgesmester reiste til Taiwan 8.september.

 

– Da var tiden inne for å vende nesen østover igjen. Gleder meg til å finne fram spisepinnene og den asiatiske aksenten igjen.

 

Første turnering på høstprogrammet hans er Yeangder Tournament Players Championship. Åstedet er Taipei og premiepotten er $500.000.

 

Førsterunden til Bertheussen endte på +3. Det holder til 71.plass Litt smårusten kanskje etter lang reise og ny overgang til asiatiske forhold. På back nine traff han kun 2 av 7 fairwayer. Som han har sagt før er banene der borte knalltøffe når man må ut i det lange gresset.

 

Feltet holder brukbar standard. Kjenninger som Bhullar, Marksaeng og Wiratchant er på plass. Chuayprakong fra Thailand leder på -6. 28 spiller gikk under par på førsterunden.