2014-sesongen er i ferd med å bli en tålmodighetsprøve av de sjeldne for Espen Kofstad. Losby-golferen kom med seneste oppdatering på ryggskaden på sin Facebook-profil onsdag ettermiddag:

 

– De siste nyhetene er åtte til tolv uker uten å belaste ryggen, skriver Kofstad, som før sesongen var vårt største håp om å få en nordmann tilbake på Europa-touren i 2015.

 

Norsk Golf skrev for to uker siden at Espen Kofstad er ute på ubestemt tid. Han måtte nylig stå over en Challenge Tour-turnering i Spania.

 

Kofstad har vært plaget av en vond rygg de siste tre sesongene. Smertene har vært både i nakke, nedre rygg og hofteparti. Kofstad forklarte til Norsk Golf at han har fått vite fra legene at skjevheter i kroppen og muskulaturen fører til smerter som forplanter seg i hele kroppen. Smertene har tidvis vært nesten uholdbare.
 

– Det er ekstremt frustrerende å ikke vite hva jeg skal gjøre. Det er ikke akkurat den starten på året jeg hadde sett for meg. Under forrige turnering tok jeg mye smertestillende, og i helgen måtte jeg bare ligge langflat på madrassen. Per nå er jeg ute på ubestemt tid, sa en frustrert Kofstad til Norsk Golf.

 

På sin hjemmeside espenkofstad.com utdyper han ryggproblemene nærmere:

 

«Situasjonen er at musklene mine må slappe av, og hvis jeg spiller golf går de bare tilbake til der de “liker” å være, som er anspente og i forsvarsposisjon. Jeg har derfor også trukket meg fra turneringen på Madeira, og må ta livet med ro den neste måneden. Det de fleste ikke vet er at dette er noe jeg har slitt med i lang tid. Jeg har hatt litt vondt her og der siden jeg ble proff i 2010, men det har ikke vært noe som massasje og manipulasjon ikke kunne fikse på. Jeg har blitt fortalt at det er muskulært, og at det kommer til å gå over, noe som har vist seg at ikke er tilfelle. I 2013 sesongen på ET slet jeg med mange av de samme problemene, men når fysio bussen er på plass hver uke kommer man seg igjennom det meste, selv om jeg kanskje burde prioritert litt annerledes. Det er et problem som har blitt gradvis verre og jeg har slitt med å trene så mye jeg har ønsket.

 

En helt fantastisk selvtillit tok meg til Order of Merit seier på CT, men jeg kan ikke skryte på meg å ha vært fri fra plagene der heller. Jeg måtte slappe av, trente litt på tirsdager, og satse på at jeg var klar for å gønne på torsdag. Det har vært mange timer med behandling siste årene, og nå har jeg som sagt måttet ta noen grep, jeg har planer om å holde på med dette i mange år til, og ta kan ikke kroppen hangle og være halvveis.»

 

Kofstad forsøker likevel å holde seg positiv i denne frustrerende perioden:

 

«En golfers karrière er veldig lang, og litt tid borte kommer ikke til å sette meg tilbake. Det kommer til å være ups&downs på veien, og denne tiden jeg har borte fra golfen kommer til å gjøre meg enda mer sulten og motivert på fremtiden.»

 

Les innlegget i sin helhet her.