Torsdag slo årets første europatour-turnering i gang for seks (!) norske spillere i Australia. Oates Vic Open er en samarbeidsturnering mellom den australske og europeiske touren, og etter første dag var to norske spillere høyt plassert på leaderboardet.

Det er det også etter halvspilt turnering, men Karoline Lund (Losby GK) har byttet plass med Celine Borge (Vestfold GK).

Best plassert av de norske er imidlertid Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK). Europatourveteranen leverte en sterk andrerunde på fire under par (69) på 13th Beach Golf Clubs Beach-course og klatret helt opp til delt andreplass – tre slag bak lederen Minjee Lee fra Australia. 

Skarpnord tar sikte på å slå tilbake etter en begivenhetsfattig fjorårssesong, som resulterte i en 37.-plass på pengelisten. Nå blir det spennende å se om hun klarer å holde trykket oppe gjennom helgen. I fjor kjempet hun ved flere anledninger i toppen etter første og andre runde, før hun dalte nedover leaderboardet når det spisset seg til mot slutten.

Skarpnord har selskap i topp-10 av 18 år gamle Karoline Lund, som spiller sin første turnering som proff på europatouren. Hun gikk en overbevisende 70-runde på Creek Course, bestående av seks birdies, tre bogeys og resten par. Det løftet den regjerende norgesmesteren helt fra 45.-plass og opp til en knallsterk 9.-plass.

Karoline Lund overbeviser i Australia. (Foto: Tristan Jones)

Celine Borge (Vestfold GK), som også er proffdebutant denne uken, lå på 9.-plass etter første runde, men falt til 45.-plass (+3) fredag med en svak runde på fem over par (78).

To slag foran henne ligger klubbvenninnen Tonje Daffinrud (30.-plass), som er i gang med sin tredje strake sesong på Europas øverste nivå.

Selv om det ligger to norske spillere blant de ti beste, er det kanskje Caroline Martens (Haga GK) som har stått for ukens prestasjon av en norsk spiller. Turneringen markerer Martens sitt comeback etter at hun tilbragte hele 2017-sesongen på sidelinjen etter å ha blitt rammet av et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse.

Hun åpnet med en blytung 80-runde torsdag, men slo hardt tilbake med 71 slag (-2) fredag – og snek seg dermed akkurat på riktig side av cutstreken.

– Jeg gleder meg veldig, men jeg er også litt redd. Det har vært en lang vei å gå siden jeg ble syk i april i fjor og frem til nå, og jeg har fortsatt lang vei å gå for å komme tilbake til 100 prosent. Uansett føler jeg meg mye bedre, og det er på tide å teste kroppen igjen og kjenne hvordan kroppen føles, skrev Martens på sin Instagram-konto før avreise «down under».

Av de seks norske spillerne som stilte til start i Australia, var Madelene Stavnar (Vestfold GK) den eneste som ikke klarte cuten. 17-åringen endte fire slag bak cutstreken etter runder på 75 og 80 slag.

Leaderboard