På Sandefjord GK snakkes det for tiden ikke så mye om hvor mange hull en har spilt. Snarere hvor mange hull en har gått – og ikke minst hvor raskt en har gått dem.  Roar Halvorsen er en av dem som spenner fast skiene og nyter hjemmebanen på Jåberg så ofte han bare kan.

– Gi meg drøye tre kvarter, så har jeg vært gjennom alle 18, smiler han fornøyd. Og legger til at det kanskje tar litt lenger tid om han stopper på utsiktspunktene og nyter en appelsin i sola.

 

Møtested for medlemmer og nysgjerrige

18-hullsbanen på Sandefjord GK har vært i drift halvannen sesong, og klubben har 700 medlemmer. Noen uker med strålende solskinn, silkeføre og akkurat passe med minusgrader har gjort at det er stinn brakke i skiløypene på banen hver eneste dag. Halvorsen forteller:

– Det er morsomt å se banen i vinterdrakt – da fortoner den seg jo helt annerledes enn når det er grønt og frodig på sommeren! Og så er det artig at medlemmene kan treffes her midtvinters utenom sesong, det er kjempepositivt for miljøet i klubben.

– Alle er hjertelig velkomne – det er mange ikke-medlemmer som står på ski her også. Folk går fra hull til hull og blir kjent med banelandskapet i ro og fred, og det er garantert noen av dem som fristes til å melde seg inn til våren, ler han.

 

Se opp for bakker, greener og tidlig sesongstart

I likhet med 18-hullsbanen, er også skiterrenget på Sandefjord GK delvis kupert. Det er ikke før på hull 7, et blindt og utfordrende par-fire-hull, at en må sette fiskebein og krøke ryggen. Halvorsen er klar i talen:

– På vinteren står en jo fritt til å gå banen bakvendt og danse seg nedover bakken i stedet for å slite seg ut på å gå den opp. Fleksibiliteten er en helt annen nå – bortsett fra på ett område: Greenene er hellige og må ikke gås på ski på.

– Hvis det går veien holder silkeføret et par måneder til. Da bytter jeg ut skistavene med køller, og så sparkes golfsesongen endelig i gang igjen, avslutter han blidt.