Men da er han avhengig av kanonspill i denne ukens Children’s Miracle Network Hospitals Classic. Det er første gang på åtte år Donald deltar i turneringen, og det gjør han primært fordi han ønsker å skyve ned Webb Simpson fra toppen av pengelisten. Simpson ble nummer to i helgens PGA-turnering og gikk dermed forbi den sympatiske engelskmannen.
Donalds mål på tampen av sesongen er å vinne pengelisten både i Europa og i USA i en og samme sesong. Han kommer til å vinne den europeiske, ledelsen hans er trolig for stor til at noen av konkurrentene kan klare å ta ham igjen, men han har 363.029 dollar å ta igjen på Simpson i USA.
Det betyr at briten er avhengig av minst en andreplass i ukens turnering. Men han kan ikke dele den eventuelle andreplassen med mer enn én person. I så fall tjener han 413.600 dollar. Men selv det trenger ikke å være nok, siden Simpson også deltar i turneringen.
Her er de ulike scenarioene:
– Dersom Donald skulle vinne, får han med seg en førstepremie på 846.000 dollar. Dersom det skjer, må Simpson bli nummer to alene for å holde seg på toppen av pengelisten. En solo andreplass gir 507.600 dollar.
– Dersom Donald blir nummer to alene, og sånn sett få med seg 507.600 dollar, må Simpson ble nummer åtte alene eller bedre for å beholde førsteplassen. Solo åttendeplass er verdt 145.700 dollar.
– Dersom Donald ender på delt andreplass, en plassering som er verdt 413.600 dollar, må Simpson minst spille inn 50.760 dollar for å holde seg øverst.
Og historien er ikke på Donalds side. Bare én gang siden 1990 har pengelisten skiftet lederhender i sesongens siste uke. Det skjedde da Tom Lehman vant The Tour Championship i 1996 og gikk forbi Phil Mickelson.
Det er mye som står på spill for Simpson og Donald. Vinneren av pengelisten stikker trolig også av med tittelen Årets Spiller, en pris som henger høyt blant spillerne. Som vinner av pengelisten får man også en fem års spillerett på PGA-touren.
Kilde: pgatour.com