Selv om turneringssesongen for de fleste norske spillerne er over, er uken som kommer et av årets virkelige høydepunkter på den norske turneringskalenderen. Fra onsdag skal Joakim Mikkelsen og Marita Engzelius spille kvalifiseringen til verdens gjeveste herre- og kvinnetour. LPGA-kvalet er over fem runder, mens herrene skal spille seks og er ferdige mandag.

Joakim Mikkelsen har tilbragt den siste uken i California, hvor han skal spille finalesteg på PGA West Course. Du kan følge Mikkelsens oppdateringer gjennom uken på hans Twitter-profil.

– Herlig første dag med trening her i California! Noen av disse gutta har jeg slått flere ganger….på Playstation, spøker han.

Mandag spilte Mikkelsen treningsrunde sammen med den dobbelt så gamle tour-veteranen Billy Mayfair. Amerikaneren står med fem seiere på PGA-touren, sist i 1998, og er en av mange kjente navn i feltet.

Robert Karlsson, Camillo Villegas, Daniel Chopra, Alex Cejka, Erik Compton, Arjun Atwal, Ross Fisher, Nick O´Hern, Heath Slocum og Vaughn Taylor er blant spillerne som gjør uken til en formidabel oppgave for Mikkelsen. Med i feltet er også college-kometen Patrick Cantlay, som Mikkelsen har møtte flere ganger gjennom sine år som Baylor-student.

Les mer om Joakims refleksjoner rundt turneringen i ukens blogginnlegg på norskgolf.no

Også Marita Engzelius får en rekke store navn å bryne seg på når hun slår ut på Daytona Beach onsdag. Solheim Cup-stjernene Melissa Reid og Christina Kim er de største navnene i feltet bestående av 122 spillere. De 20 beste spillerne etter den femte og avsluttende runden søndag vil sikre kortet på neste års LPGA Tour med kategori 12, mens spillerne fra 21. til 45. plass får kategori 17. Etter fire runder vil det settes en cut der de 70 beste spillerne går videre.

Spillerne som har kvalifisert seg fra trinn 1 og 2, deriblant Engzelius, skal også møte en rekke nåværende LPGA Tour-medlemmer som skal forsøke å forbedre sin kategori for 2013. På startstreken stiller også spillerne som endte fra 11. til 20. plass på årets Symetra Tour.

Engzelius har den siste uken ladet opp til turneringen på treningsleir i Florida, sammen med resten av damelandslaget. 

I herrenes kvalifisering er det de 25 beste som får spille med Tiger & co. neste sesong. De neste 50 får fulle spillerettigheter på Web.com Tour, mens resten av feltet får delvise spillerettigheter.

Følg med på norskgolf.no gjennom uken for oppdateringer fra de to turneringene. Mikkelsen slår ut onsdag kl. 17.20 norsk tid i ball med Alan Morin og Dean Wilson. Engzelius starter kl. 14.44 norsk tid i ball med Jessy Tang og Kim Welch.

 

Klikk linkene under for å lese om Engzelius’ og Mikkelsens vei til finalen.

Engzelius

4. – 7. september – Stage 1 – «Viste at hun kan spille i angrepsmodus»

9. – 12. oktober – Stage 2 – «YES, jeg klarte det!»

 

Mikkelsen

19. – 21. september – Pre-qualifying – Kjempet om seier i førkvalet

24. – 27. oktober – Stage 1 – Holdt ut i ekstremvær

13. – 16. november – Stage 2 – «Dette var verdt en tåre i øyekroken»