Onsdag ble det annonsert at Solheim Cup returnerer til Midtvesten i USA. Des Moines Golf and Country Club, arrangør av blant annet 1999-utgaven av US Senior Open som trakk hele 252 800 tilskuere, blir vertskap for den 15. Solheim Cup-turneringen om fire år.

 

Des Moines Golf and Country Club blir det første anlegget på 36 hull i USA som skal arrangere Solheim Cup, slik at Junior Solheim Cup dagene før turneringen kan spilles på samme bane.

 

– Vi er henrykte over at Des Moines Golf and Country Club har fått Solheim Cup i 2017. Støtten lokalsamfunnet har vist for golfturneringer i området har vært fantastisk. Sett i lys av den utrolige velkomsten vi har sett golfen har fått fra både byen, staten og lokalt næringsliv er jeg ikke i tvil om at Solheim Cup 2017 kan bli den beste turneringen vi har arrangert, sier LPGA-kommisjonær Michael Whan i en pressemelding.

 

Des Moines Golf and Country Club er den andre Pete Dye-designede banen som arrangerer Solheim Cup, etter Crooked Stick Golf Club i Indiana, der USA stakk av med seieren.

 

USA leder sammenlagt mot Europa i Solheim Cup med åtte seiere mot fem, men det er Europa som har vunnet de to siste. Europa sikret sin første seier på amerikansk jord da de utklasset USA 18-10 for noen uker siden.

 

Det er et snaut år siden det ble annonsert at St. Leon-Rot i Tyskland får Solheim Cup i 2015.

 

Norges Golfforbund har som intensjon å søke om å arrangere Solheim Cup i 2019, men er avhengig av å få tommelen opp fra golftinget i november om de skal gå videre med søknaden. Avgjørelsen om hvem som får Solheim Cup i 2019 er ventet å bli tatt i løpet av 2015. Larvik GK, Oslo GK, Losby GK og Miklagard GK har sagt seg villig til å arrangere.

 

Les også: Haugsrud tror Tutta holder Solheim Cup-nøkkelen

 

Les også: NGF presenterte Solheim Cup-planene

 

Les også: LPGA-stjernene vil ha Solheim Cup til Oslo