Tidligere denne uken omtalte NRK Solum golfbane i Holmestrand, som har trosset alle advarsler og tillatt fortsatt spill på banen mens store deler av Idretts-Norge har midlertidig stengt ned all aktivitet.

– Den dagen helsemyndighetene gjør som Kina og stenger ned hele landet med unntak av apotek og matbutikker, da skal vi også stenge, sa eier og driver av Solum golfbane, Bjørn Hunstad da han ble intervjuet av NRK.

Les også: Lege advarer: – Steng de siste simulatorene nå!

Han påpekte at de har gjort en rekke tiltak for å redusere smitte. Ifølge NRK økte de tiden mellom spillere fra ti til 15 minutter, de satt opp håndsprit, stengte proshopen, fikset Vipps-betaling og har ikke hatt nærkontakt med spillerne.

Nå er det imidlertid slutt på all aktivitet også på Solum golfbane inntil videre. Lørdag bekrefter politiet i Sør-Øst overfor Norsk Golf at de har vært i kontakt med baneier og orientert ham om gjeldende regelverk:

– Det har vært en politipatrulje og snakket med baneeier. Det har ikke kommet som et pålegg fra oss om å stenge banen, men vi orienterte ham om hvilke regler som gjelder. Han forstod det og valgte å stenge golfbanen, forklarer politiets pressekontakt.

Den gjeldende forskriften politiet henviste til, «Vedtak etter lov om vern mot smittsomme sykdommer § 4-1 andre ledd om møteforbud og stenging av virksomhet», er gitt med hjemmel i lov om vern mot smittsomme sykdommer.

Forskriften gjelder frem til og med 26. mars, men denne perioden kan forlenges hvis situasjonen krever det.

I kjølvannet av NRK sin artikkel om at Solum golfbane holdt åpent tross anmodningene fra NGF, så styret i klubben seg nødt til å skrive en kommentar på sine nettsider.

Der påpekte de at klubben ikke har hatt noen innvirkning på driften av banen, eller om den skal holdes åpen eller stenges:

«Da styret i golfklubben ble gjort oppmerksom på at banen skulle åpnes før helga, henstilte vi baneeier om å følge NGFs råd om å stenge banen for all aktivitet.  

Dette på bakgrunn av at Helsedirektoratet besluttet forbud mot idrettsaktiviteter utendørs og innendørs, og at Holmestrand idrettsråd fulgte opp med det samme. Vi ønsket også å følge anbefalingen fra Norges Golfforbund om å stoppe alle aktiviteter. De skriver blant annet:  

«Dette begrunnes ikke bare i smittefare for utøvere og/eller ansatte eller andre som tilrettelegger for aktivitet, men også i solidaritet med alle omkring oss og at golfen skal være med å tydeliggjøre alvoret i situasjonen og de beslutninger som er fattet av overordnede myndigheter.

Solum golfklubb tar dette på alvor, følger NGFs anmodninger og har avlyst oppsatt medlemsmøte og annen aktivitet.», skriver klubben på sine nettsider.